Aitolahti ehtoollinen

Messukylän seurakunta

Seurakunnan elämä ja toiminta on monitahoista. Nuoret eivät syyttä totea pilke silmäkulmassa, että "on vaikeaa olla vaatimaton, kun on Messukylästä".


Uusi Messukylän seurakunta syntyi 7.1.2014, kun Aitolahden, Messukylän ja Teiskon seurakunnat yhdistettiin yhdeksi uudeksi seurakunnaksi.

Messukylä on eräs Suomen suurimmista seurakunnista. Sen alue käsittää itäiset ja pohjoiset kaupunginosat Uudestakylästä ja Ruotulasta aina Vehmaisiin, Annalaan ja Levonmäkeen ja Aitolahteen ja Teiskoon asti. Jäseniä on noin 43 000. Kirkkoherra on Juha Vuorio.
Seurakunnan alueella sijaitsevat Aitolahden vanha kirkko, Aitolahden kirkko, Messukylän vanha kirkko, Messukylän kirkko sekä Teiskon kirkko.

Messukylässä asuu kaiken ikäisiä ihmisiä, mutta erityisen paljon seurakuntaamme kuuluu nuoria perheitä. Tämä näkyy seurakunnan elämässä, sillä perhetyöllä, lasten kerhoilla, partiolla sekä lasten ja nuorten musiikkitoiminnalla on keskeinen asema.

Messukylä on vanha emäpitäjä, josta Tampere on aikanaan saanut alkunsa. Messukylän vanha kirkko on koko kaupungin vanhin rakennus. Jouluyön pakkasessa tai kesäisen sunnuntain leppeydessä siellä koettu hartaushetki on unohtumaton elämys. Seurakunnan alueella on kymmenen muutakin toimitilaa, joista voit löytää sinulle sopivaa toimintaa.

Messukylässä pyritään antamaan tilaa tavalliselle seurakuntalaiselle. Eri toiminnoissa on mukana satoja vastuuta kantavia maallikkoja. Paikka löytyy sinullekin. Tai jos haluat tulla vain hiljentymään, siihenkin annetaan tilaa.

Seurakuntamme työntekijät tahtovat palvella sinua. Toivomme, että löytäisit paikkasi Messukylässä ja tulisit hengellisesti hoidetuksi.

Tervetuloa!