Tukea ja apua - diakoniaa

Me diakoniatyöntekijät tarjoamme sinulle keskusteluapua. Keskustelemme luottamuksellisesti kaikenlaisista sinun toivomistasi aiheista. Voimme keskustella puhelimessa tai tavata. Teemme sovittaessa kotikäyntejä.

Diakonian vastaanotot ilman ajanvarausta

Alla kerrottuina aikoina voit tulla asioimaan diakoniatoimistoon ilman ajanvarausta. Pääset tapaamaan diakoniatyöntekijän saapumisjärjestyksessä.
  • tiistaisin klo 9-11 Levonmäen seurakuntakoti, Hikivuorenkatu 63
  • keskiviikkoisin klo 9-11 Linnainmaan srk-keskus, Korpikodinkatu 2
Mikäli sinulla on uusittavana RuokaNysse-kortti tai sinulla on tarpeen päästä asiakkaaksi RuokaNysselle hoituu asia vastaanotolla ilman ajanvarausta.

Neuvontapuhelin arkisin klo 12-14

Messukylän seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteinen puhelinnumero on 040 804 8625. Numerossa neuvoo vapaana oleva diakoniatyöntekijä arkisin klo 12-14. Numeroon voi vain soittaa, siihen ei voi lähettää tekstiviestejä

Vastaanotot seurakunnan diakoniatoimistoissa

Voit ottaa yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijöihin:

• kun tarvitset luottamuksellista henkilökohtaista keskusteluapua
  • kun haluat puhua hengellisistä asioista
  • kun tarvitset neuvontaa elämän kriisitilanteissa
  • kun tarvitset tietoa saatavasta tuesta ja vertaisavusta

Avoimelle vastaanotolle voit tulla ilman, että soitat etukäteen.

Talousasioissa apumme on yleensä neuvontaa, ratkaisun miettimistä asiaasi sinun tukenasi. Apumme peruste on oma elämäntilanteesi. Ota avustustapaamiseen toimeentulotukipäätös tai  kokoelma papereita, joista ilmenevät tulosi ja menosi. Ruoka-apumme on ruokakassi, jonka voit hakea Ruokanyssestä.