messu2

Messut ja jumalanpalvelukset

Messukylän seurakunnan messut

24.10.2018 Teiskon kirkon ja kirkkokuoron juhlamessu 28.10.

Teiskon kirkon 230-vuotis- ja kirkkokuoron 50-vuotisjuhlat 28. marraskuuta Teiskon kirkossa kello 10.

Linnainmaan messu 22.1.2019 klo 10.15Linnainmaan seurakuntakeskus

Linnainmaan messu 23.1.2019 klo 19.00Linnainmaan seurakuntakeskus

Messu 27.1.2019 klo 10.00Aitolahden kirkko

Messu 27.1.2019 klo 10.00Messukylän kirkko

Messu 27.1.2019 klo 10.00Teiskon kirkko

Linnainmaan messu 30.1.2019 klo 19.00Linnainmaan seurakuntakeskus

Messu 3.2.2019 klo 10.00Messukylän kirkko

Messu 3.2.2019 klo 10.00Teiskon kirkko

Jumalanpalvelus Jumalanpalvelus Yhteisvastuu Yhteisvastuu

Koko perheen talvitapahtuma 3.2.2019 klo 11.00Aitolahden kirkko

Jumalanpalvelus Jumalanpalvelus Yhteisvastuu Yhteisvastuu

Olkkarimessu 3.2.2019 klo 11.00Aitolahden kirkko

Jumalanpalvelus Jumalanpalvelus

Messua toteuttamassa on yleensä pappien ja kanttorien lisäksi joukko seurakuntalaisia.

Ehtoollisella on tarjolla myös alkoholitonta viiniä ja gluteiinitonta leipää. Kirkkovieraat voivat jättää oman esirukouspyyntönsä.

Messukylän ja Aitolahden kirkoissa on lasten leikkinurkkaus, Messukylässä myös kastettujen lasten oma alttari. Perhemessuja vietetään säännöllisesti erityisesti Aitolahden kirkossa. Teiskossa perhemessuja vietetään myös Kämmenniemen kerhohuoneella

Talvisaikaan on messuja myös Kaukajärven seurakuntakodilla ja Linnainmaan seurakuntakeskuksessa. Monet näistä ovat perheille tai erityisesti jollekin ryhmälle suunnattuja.

Aitolahden kirkolla on joka toinen sunnuntai(parillinen viikko) iltamessu kello 17. Se on saanut erityispiirteensä Jumalaa ylistävistä lyhyistä lauluista ja saarnan korvaavasta pidemmästä Raamatun tutkistelusta. Messun aikaan lapsille ja varhaisnuorille on omaa ohjelmaa. Messun jälkeen jatketaan yhdessäoloa vapaamuotoisesti.

Nuorten messuja vietetään Aitolahden kirkolla joka toinen maanantai (parittomat viikot) klo 20. Nuorten messu on yhdessä suunniteltu ja toteutettu hetki hengähtämiselle Jumalan edessä. Siihen voi tulla silloinkin, kun Jumala tuntuu kaukaiselta ja vieraalta. Musiikkina käytetään monipuolisesti niin virsiä kuin Nuoren seurakunnan veisujakin. Messun kesto on n. 30 min. Messun suunnittelu aloitetaan Nuorten tilan avointen ovien kahvilassa noin tunti ennen messun alkua. Siellä myös innostutaan ja innostetaan messun säestys-, esirukous-ja tekstinlukutehtäviin.

Messukylän vanhassa kirkossa on kesäkuukausina sunnuntaisin kello 18 Kivikirkon messu. Kutakin messua valmistelee ryhmä seurakuntalaisia yhdessä papin kanssa. Alkukesästä vanha kivikirkko on vielä kylmä, joten messuun tulijan on syytä pukeutua lämpimästi.