Kaapo on vuoden 2016 pelikasvattaja


pelikasvattajapalkinto Tommin kuvat (3)Jussi "Kaapo" Kososesta Vuoden pelikasvattaja

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2016 klo 12:45
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Pelikasvattajien verkosto palkitsee vuosittain Peliviikolla henkilön, organisaation tai ilmiön, joka on toiminnallaan edistänyt positiivista pelikulttuuria. Tänä vuonna yleisöäänestyksellä Vuoden pelikasvattajaksi valittiin pelikasvatuksen pioneeri Jussi "Kaapo" Kosonen, joka on kymmenien vuosien ajan edistänyt lasten ja nuorten sosiaalisuutta, yhteisöllisyyttä ja tervehenkistä digitaalista pelaamista kirkon nuorisotyönohjaajana Tampereen seurakunnassa.

Jussi "Kaapo" Kosonen oli ensimmäisiä suomalaisia pelikasvattajia, jotka hyödynsivät nuorten innostusta peleistä. 90-luvulla Kaapo konseptoi "Bittileirin", joka on yhä erittäin suosittu nuorisotyön muoto. Leiri järjestetään yleensä kolme kertaa vuodessa: hiihtolomalla, kesälomalla ja syyslomalla.

Yleisöäänestyksessä Kaapon tekemää työtä kuvailtiin seuraavasti:

"Olet Kaapo bittileirillä nostanut ihmisten arvostusta peleihin vanhemmassakin sukupolvessa. Bittileiri ei ole vain leiri, se on myös yhteisö, jossa kaikki pitää toisistaan huolta. Olisiko leiriläisten aika maksaa jotakin takaisin vihdoinkin :) Kiitos, että olet toiminnallasi luonut tampereelle pelikulttuurin. Toivon, että muiden kaupunkien seurakunnat ottaisivat toiminnastasi mallia. Jatka samaan malliin!"

"Kaapo piti pelikasvatusleirejä jo silloin, mun muut vasta miettivät internetiin menoa. Hyvä Kaapo. edelläkulkija saa aina puskea vastatuuleen, mutta siitäkin selvittiin."

"Lämpimät Kiitokset monien, monien tamperelaisten perheiden puolesta, jotka ovat saaneet lastensa/ nuortensa kautta hyviä pelikokemuksia ja vanhemmat saaneet oppia sekä ymmärrystä että ymmärtämään nyky pelikulttuuria. Bittileireiltä ja bittimiiteiltä nuoret odottavat kavereiden kanssa pelaamisen lisäksi hengellisyyttä - se on uskomatonta. Miten sen Kaapo olet saanut aikaan. Upea Sinä, teet hienoa työtä ja palkinnon ansainnut ehdottomasti!"

"Kaapo osaa hommansa, on aidosti kiinnostunut nuorten pelaamisesta ja päivittää tietämystään soveltaen sitä käytäntöön. Hän luo ihan uusia pelikasvatuksellisia työmuotoja kuten peliriparin ja rikkoo srk-nuorisotyön stereotypioita."

"Kiitos ladun avaamisesta, näkemyksellisestä ja pitkästä työstä nuorten hyväksi. Kiitos myös kirkon työn raikastamisesta ja muiden inspiroimisesta koko maan tasolla!"

Vuoden pelikasvattaja palkitaan Kansainvälisenä pelipäivänä

Peliviikko huipentuu vuosittain kansainväliseen ja pohjoismaiseen pelipäivään. Huomenna lauantaina Vuoden pelikasvattaja palkitaan Pelit ja vehkeet -tapahtumassa kello 12:30 Kulttuurikeskus Stoassa (Turunlinnantie 1, Helsinki). Kaapoa voi tulla jututtamaan ja haastamaan tapahtuman monissa eri peleissä.

Palkitsemista voi myös seurata tilaisuuden Twitch-kanavalta

www.twitch.tv/merirasti

Kansainvälisenä pelipäivänä Suomessa järjestetään 75 muuta avointa Peliviikon pelitapahtumaa, joihin voi tulla yksin tai porukalla pelaamaan ja tutustumaan pelikulttuuriin vuonna 2016.


Lähetä terveisiä ehdokkaallesi! Terveiset kootaan ja lähetetään kaikille ääniä saaneille ehdokkaille.

Tässä kaikki saamasi palaute Vuoden pelikasvattaja 2016 äänestyksessä: 

·         Huikee mies!

·         Huippuu Kaapo!

·         Hyvä homma Kaapo! Onnea peliin!!

·         Hyvä Kaapo ja bittileirit!!!

·         Hyvä Kaapo!

·         Hyvä Kaapo!

·         Hyvä Kaapo!

·         Hyvä Kaapo! Tärkeää työtä teet :)

·         Hyvä Kaapo! Vuosien ansiokas työ saa viimein sille kuuluvaa arvostusta. -TP

·         Hyvää työtä Kaapo!

·         Innokkaan bittileiriläosen äiti

·         Kaapo jatka samaan malliin. Olette loistava!

·         Kaapo maailman kartalle!!!

·         Kaapo on edellä mainittujen lisäksi toiminut myös ansiokkaasti EHYT ry:n Pelitaito-kouluttajana.

·         Kaapo on hieno mies!

·         Kaapo on ihan ykkönen tässä lajissa ja on korkea aika saada tunnustusta tehdystä työstä.

·         Kaapo on kingi, siitä en tingi❤

·         Kaapo on Kunkku! 

·         Kaapo on mahtava ja bittileirit on iha mielettömän hyviä ollut missä olen ollut vetäjänä ja leiriläisenä.

·         Kaapo on pitkänlinjan tyyppi näissä hommissa ja tekee töitä antaumuksella!

·         Kaapo on tehnyt erittäin tärkeää pioneerityötä digitaalisen nuorisotyön saralla seurakunnan puolella. Bittileirit ja tuleva laniripari parhautta! Kaapo on tehnyt hyvän polun jotai voi lähteä itsekin tallustamaan. Kiitos Kaapo.

·         Kaapo on vain niin kova!

·         Kaapo osaa hommansa, on aidosti kiinnostunut nuorten pelaamisesta ja päivittää tietämystään soveltaen sitä käytäntöön. Hän luo ihan uusia pelikasvatuksellisia työmuotoja kuten peliriparin ja rikkoo srk-nuorisotyön stereotypioita.

·         Kaapo piti pelikasvatusleirejä jo silloin, mun muut vasta miettivät internetiin menoa. Hyvä Kaapo. edelläkulkija saa aina puskea vastatuuleen, mutta siitäkin selvittiin.

·         Kaapo pn vuodesta toiseen tehnyt uutteraa työtä nuorten hyväksi. Hän uskaltaa rohkeasti muuttaa olemassa olevia käytäntöjä nykypäivään sopiviksi ja tarjoaa nuorille heitä itseään kiinnostavaa tekemistä. Leirit tarjoavat nuorelle mahdollisuuden kuulua ryhmään, tulla hyväksytyksi ja oppia elämäntaitoja ylipäätään.

·         Kaapo

·         Kertakaikkisen mahtavaa että nuorille miehillekin löytyy leirejä missä vanhemmat tietää että pojat tykkää sekä viihtyy, mutta kotona saa olla turvallisin mielin!!! Niin ovat muilla paikkakunnilla asuvat tuttava perheet vähän harmistuneena olleet kun omalla paikkakunnalla ei pojille tarjota samaa leireilyä :)  Iso kiitos ja kumarrus!

·         Kiitoksia kaikista leireistä kovasti!

·         Kiitos arvokkaasta työstäsi lasten ja nuorten kanssa!

·         Kiitos bittileireistä ja larppaamisesta!

·         Kiitos Kaapo kaikesta mitä olet tehnyt nuorisokasvatukselle! Olet ollut aina pikkupojasta asti toiminut tietyllä tapaa hyvänä esikuvana!

·         Kiitos Kaapolle pioneerina toimimisesta ja ilman työnantajan antamia työvälineitä....

·         Kiitos ladun avaamisesta, näkemyksellisestä ja pitkästä työstä nuorten hyväksi. Kiitos myös kirkon työn raikastamisesta ja muiden inspiroimisesta koko maan tasolla!

·         Kiitos pitkäjänteisestä ja uraauurtavasta työstäsi!

·         Loistavaa Kaapo! Jaksamista työhösi edelleen. Olet niin paras 

·         Loistavaa työtä olet tehnyt ja tulet tekemään. Tämä palkinto olisi sinulle aivan oikea

·         Loistavaa työtä! Olet ihana!

·         Lähetä terveisiä ehdokkaallesi! Terveiset kootaan ja lähetetään kaikille ääniä saaneille ehdokkaille.

·         Lämpimät Kiitokset monien, monien tamperelaisten perheiden puolesta, jotka ovat saaneet lastensa/ nuortensa kautta hyviä pelikokemuksia ja vanhemmat saaneet oppia sekä ymmärrystä että ymmärtämään nyky pelikulttuuria. Bittileireiltä ja bittimiiteiltä nuoret odottavat kavereiden kanssa pelaamisen lisäksi hengellisyyttä - se on uskomatonta. Miten sen Kaapo olet saanut aikaan. Upea Sinä, teet hienoa työtä ja palkinnon ansainnut ehdottomasti!

·         Mahtavaa työtä!

·         Monipuolinen, luonteva pelaaminen on tärkeä osa modernia mediakasvatusta.

·         Muutama vuosi sitten pelikasvattajien seminaarissa tavannut. Hienoa työtä nuorten peliharrastuksen eteen. Olisi tämän tunnustuksen arvoinen!

·         Nyt on ehdokas paikallaan!

·         Olen henkilökohtaisesti kuullut Kaapon toiminnasta pelkkää hyvää. Lasten ja nuorten lisäksi Kaapo osaa tuoda pelikasvatusta vaikuttavalla tavalla myös aikuisväestölle. Arvostukseni on loputon.

·         Olet Kaapo bittileirillä nostanut ihmisten arvostusta peleihin vanhemmassakin sukupolvessa. Bittileiri ei ole vain leiri, se on myös yhteisö, jossa kaikki pitää toisistaan huolta. Olisiko leiriläisten aika maksaa jotakin takaisin vihdoinkin :) Kiitos, että olet toiminnallasi luonut tampereelle pelikulttuurin. Toivon, että muiden kaupunkien seurakunnat ottaisivat toiminnastasi mallia. Jatka samaan malliin!

·         Olet paras, kehittänyt upean bittileirin ja bittimiitin. Osallistujat aivan haltioissaan. Unohtamatta huikeita roolipelejä ulkona. Toivottavasti voitat:)

·         Onnea valitsemallasi tiellä

·         Oot kyllä Kaapo Ykkönen !

·         Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Olisi jo aika antaa virallista tunnusta miehelle, joka on saanut urallaan niin paljon aikaiseksi!

·         Peligurulle Onnea

·         Pelkästään se, että ehdokas on jo 1990-luvun puolivälissä järjestänyt lähiverkkopelaamista nuorisotoimintana, on merkittävän uranuurtajan merkki. Sen lisäksi Kaapo on ollut seurakunnan ohjaajana näyttänyt vahvaa esimerkkiä muiden ammattiryhmien edustajille ja luonut pohjaa koko pelikasvattajan käsitteelle. Suuri osa pelikasvattajista on viime vuosien heränneitä mutta ehdokas on nähnyt 1990-luvun alkupuoliskolta lähtien erilaiset diskurssivaihtelut, joihin osallistumalla tuonut positiivista valoa silloinkin kun suuri osa muusta kasvattajakunnasta on pelit ja pelaamisen kulttuurin pitkälti tuominnut negatiiviseksi elementiksi lasten ja nuorten elämässä. On suorastaan vääryys mikäli valinta ei kohdistu Kaapoon, alkuperäiseen pelikasvattajaan, pelikasvattajan prototyyppiin suorastaan. :) Huipputyyppi.

·         Prog on!

·         S

·         Sä oot vaan niin paras!!

·         Teet hienoa työtä. On ollut ilo leireillä työn merkeissä kanssasi!

·         Toivottavasti voitat  Terveisin A. H. suomen ensimmäisellä roolipeliriparin käynyt

·         Täältä kiirii yksi ääni "meren tuolta puolen"! Lycka till

·         Uniikki hahmo joka tekee omalla tinkimättömällä otteellaan omaa juttuaan sinnikkäästi sekä määrätietoisesti. Iso käsi, juniorisektori (<40) arvostaa!

·         Upeeta ja mahtavaa!

·         Ääni kaikenlaisen pelaamisen lähettiläälle! Työssäsi näkyy että ihminen elää leikki-ikää ja peli-ikää koko ajan ja myös kirkko on hyvä paikka pelata! GJ!