Lasin takana käydään keskustelua.

Kriisityö

Tarjoamme kriisiapua äkillisiin mieltä järkyttäviin tilanteisiin, kuten läheisen tai työtoverin menetyksiin, onnettomuuksiin ja kuolemiin, jotka kuormittavat yksilöä tai työyhteisöä.

Nopeasti annetulla kriisiavulla on ennaltaehkäisevä merkitys. Tapahtuneen käsittely ammattilaisten ohjauksessa keventää tunnekuormaa ja auttaa palaamaan arjen työhön. Se auttaa ehkäisemään posttraumaattista stressiä, turvaa mielen hyvinvointia ja vähentää pitkiä sairaslomia.

Kriisityö käytännössä

Sosiaali- ja terveysministeriön suosituksen mukaisesti kriisiapu koostuu 2–8 kokoontumiskerrasta.

  • Ensimmäinen tapaaminen on 2–6 päivän sisällä tapahtuneesta. Kokoamme osallistujaryhmän ja haastattelemme heidät ensin puhelimitse. Ensimmäisessä tapaamisessa käydään läpi, mitä on tapahtunut ja mitä kukin on kokenut.
  • Kokoontumiskertoja on tarpeen mukaan. Ryhmäkokoontumisten kesto on 1½–2 tuntia ja yksilötapaamisten 1–1½ tuntia.
  • Keskustelemme ja käytämme tarvittaessa toiminnallisia menetelmiä psykodynaamisella ja ratkaisukeskeisellä työotteella.
  • Kokoontumispaikka sovitaan tapauskohtaisesti. Seurakuntien tilat ovat käytettävissä, esimerkiksi keskustassa Näsilinnankadulla.

Kriisityöntekijöiden koulutus

Olemme teologian maistereita tai diakoneja, joilla on pappisvihkimys tai sairaanhoitajan/sosionomin AMK-tutkinto. Olemme käyneet äkillisen kriisityön ohjaajakoulutuksen ja työskennelleet pitkään kriisityössä. Pitkänlinjan työntekijöinä pidämme huolta myös omasta työhyvinvoinnistamme säännöllisin työnohjauksin.