Lasten kadetraali

Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta

Tuomiokirkkoseurakunta toimii Tampereen keskustan alueella Pyynikiltä Kissanmaalle. Haluamme kohdata kaikenikäiset, erilaisissa elämäntilanteissa olevat henkilöt.

Uusi Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta syntyi 7.1.2014, kun Kalevan ja Pyynikin seurakunnat sekä Tuomiokirkkoseurakunta yhdistettiin yhdeksi uudeksi seurakunnaksi.

Tuomiokirkkoseurakunnalla on noin 39 500 jäsentä. Kirkkoherra on tuomiorovasti Olli Hallikainen.   Seurakunnan alueella sijaitsevat Aleksanterin kirkko, Finlaysonin kirkko, Kalevan kirkko, Tuomiokirkko ja Vanha kirkko. Seurakunnan toiminta jatkuu tutuissa paikoissa, kirkoissa ja seurakuntatiloissa.

Tervetuloa, käy peremmälle!

Näiltä sivuilta löydät tietoa Tuomiokirkkoseurakunnasta, sen elämästä ja toiminnasta. Löydät myös työntekijöiden kuvat ja yhteystiedot. Ota yhteyttä!

Kuten huomaat, seurakuntamme elää Tampereen keskustassa. ”Kirkot ja toimitilat” -sivulta löydät kirkkojemme aukioloajat. Astu sisään, istu kirkonpenkkiin ja hiljenny hetkeksi. Olet myös tervetullut pyhänä messuun tai monenlaisiin konsertteihin ja muihin tilaisuuksiin. Jumalan pyhyys voi koskettaa niin hiljaisessa rukouksessa kuin vaikkapa yhdessä muiden kanssa ehtoollispöydässä. Jumalan siunaus kantaa arjessakin.

Seurakuntayhteys voi toteutua osallistumalla tilaisuuksiin tai toimintaan. Arvostan myös sitä  jos tahdot hiljaisesti tukea kirkon työtä. Kirkossa on tilaa erilaisuudelle ja erilaisille jäsenille. Iloitsen juuri sinusta.

Toivotan elämääsi Jumalan siunausta.

Olli Hallikainen
tuomiorovasti

Kalevan lähikirkkoalue

"Kotikirkkosi - sinua varten"

Kalevan tunnus on "Kotikirkkosi - sinua varten". Evankeliumi, kaste ja ehtoollinen luovat kestävän perustan elämälle. Seurakunnan tehtävänä on kutsua ihmisiä uskomaan kolmiyhteiseen Jumalaan ja elämään kodissaan, työssään, vapaa-ajassaan ja seurakunnassaan Raamattuun juurtuen ja siitä elämän suuntaa etsien, niin että he voivat osoittaa samaa kristityn tietä ja lähimmäisenrakkautta sekä lähellä että kaukana oleville.

Pyynikin lähikirkkoalue

Lähelle ihmistä, lähelle Jumalaa

Pyynikin lähikirkkoalue rajoittuu Hämeenpuiston ja Rajaportin sekä Näsijärven ja Pyhäjärven väliselle alueelle ja  sen toiminnallinen keskus on Aleksanterin kirkko. Kirkon tilaisuuksiin osallistuu seurakuntalaisia eri puolelta kaupunkia.

Pyynikin alueen ikärakenteessa on kaksi painopistealuetta: nuoret aikuiset (19-35 -vuotiaat) ja eläkeläiset (yli 65-vuotiaat). Pyynikin alueella järjestetään tilaisuuksia runsaasti erityisesti eläkeläisille. Viime aikoina on panostettu myös nuorten aikuisten parissa tehtävään työhön.

Läpi vuosikymmenien Pyynikin seurakunnan linja on ollut perinteiseen kristillisyyteen ja Jumalan sanaan tukeutuminen. Pyynikki mielletään matalakirkolliseksi; kenen tahansa on helppo tulla mukaan. Tilaisuuksien ilmapiiri pyritään luomaan valoisaksi ja välittömäksi.

Voimavarana seurakunnassa ovat aktiiviset ja lahjakkaat seurakuntalaiset. He kantavat vastuuta kaikilla seurakuntatyön alueilla. Tätä linjaa pyritään jatkossa yhä kehittämään.

Teemme työtä siinä luottamuksessa, että Jumala itse toimii keskellämme. Uskossa Kristukseen on sekä onnellisen ajallisen että iankaikkisen elämän lupaus.