Ystävyysseurakuntamme Namibiassa

Virallinen ystävyysseurakuntamme Namibiassa on Oniipan seurakunta. Lisäksi seurakunnallamme on yhteistyötä Okahandjan Helmen seurakunnan (Helmi Lutheran Parish) kanssa.

Tuemme myös Onandjokwen lähetyssairaalan peruskorjaushanketta Pohjois-Namibiassa. Seurakuntamme on lahjoittanut sairaalan kirkolle mm. lastenalttari- ja pyhäkoulutarvikkeita sekä kirjakaapin ja erilaisia kirjoja lastenosastoa varten yhteistyössä Opettajien Lähetysliiton kanssa.

Seurakuntamme tukee myös Namibian kirkon tuki ry:n kautta SLS:n eläkkeellä olevan työntekijän, lehtori Ulla Nenosen aloittamaa raamatunkäännöstyötä Opuwossa dhimba- ja himbakielille, yhteistyökumppanina paikallinen hiippakunta ja raamattuseura. Seurakuntamme on mukana työssä vastaamalla tiimiä vetävän pastori Johannes Tolun palkkakustannuksista.

Ulla palasi Tampereelle vuosi sitten oltuaan Namibiassa lähetystyöntekijänä ansiokkaat 50 vuotta! Hän auttaa edelleen tiimiään mm. oikolukemalla sähköpostin avulla ja pitkään kaivatun sanakirjan luomisella.

Kalevan lähikirkon ystävyysseurakunnat

Isten hozott - Tervetuloa -historiikki

Kertomuksia Kalevan seurakunnan jäsenten yhteisistä tapaamisista unkarilaisen Sárszentlörincin seurakunnan jäsenten kanssa 25 vuoden ajalta on koottu elävästi kirjoitettuun historiikkiin.

Isten hozott - Tervetuloa -kirja on julkaistu 2009. Sen ovat toimittaneet: Erzsébet Csepregi-Karl, Piroska Csepregi ja Márta Csepregi.

Kaikki kirjan tekstit ovat luettavissa sekä unkarin että suomen kielellä. Kirjassa on myös valokuvaliite sekä listat ystävyysseurakuntamatkoille osallistuneista. Kirjaa on saatavilla Unkari-piirin tapaamisissa ja Kalevan kirkon vahtimestareilta.

Artikkeleita kirjaan ovat kirjoittaneet:

• Botond Kertész
  • Márta Toth