Härmälän lapset 2

Tampereen Eteläinen seurakunta

Eteläinen seurakunta syntyi 7.1.2014, kun Hervannan, Härmälän ja Viinikan seurakunnat yhdistettiin yhdeksi uudeksi seurakunnaksi.

Eteläisellä seurakunnalla on noin 35 000 jäsentä. Kirkkoherra on Jussi Mäkinen. Seurakunnan alueella sijaitsevat Hervannan, Härmälän ja Viinikan kirkot.

Hervannan lähikirkkoalue

Hervannalla on alueena omat vahvat erityispiirteensä, ja tämä näkyy myös alueen toiminnassa. Hervanta on kansainvälinen, monikulttuurinen lähiö, jossa asukkaat oppivat tuntemaan toisensa paremmin, kuin monissa muissa Tampereen osissa.

Hervanta on lähes sadan eri kansalaisuuden kohtaamispaikka, mikä näkyy myös seurakunnan värikkyydessä ja monimuotoisuudessa. Hervanta on paikka kuulua, olla ja toimia. Ota rohkeasti yhteyttä!

Hengellistä toimintaa tarjoavat Hervannan kirkon jumalanpalvelukset, raamattutunnit ja erilaiset pienryhmät.

Hervannan lähikirkkoalueella on monipuolista nuoriso- ja senioritoimintaa, rikasta kuorotoimintaa sekä monenlaista vapaaehtoistoimintaryhmiä, joista voit löytää omasi.

Tervetuloa mukaan!


Härmälän lähikirkkoalue

Tampereen lentokenttä perustettiin vuonna 1936 Härmälään, ja Kanta-Härmälän asutus on suurelta osin rakennettu lentokentän alueelle. Siksi Härmälän lähikirkkoaluetta kuvaa ajatus: jalat maassa - sydän taivaissa. Haluamme toteuttaa arjessa kristillistä vakaumustamme aidosti lähimmäisinä, mutta tiedämme ettei kaikki ole tässä, olemme matkalla Taivaan kotiin.

Härmälän lähikirkkoalue koostuu neljästä omaleimaisesta alueesta.

Kanta-Härmälän omakotiasutus ja kerrostalot ovat vanhinta osaa. Multisilta ja Peltolammi nousivat 1970-luvun alkupuoliskolla keskelle kaupungin eteläisiä metsiä. Hatanpään kartanon Rautaharkon torpan maille rakennettu Rautaharkon asuma-alue on itsenäinen saareke rautatien ja moottoritien välillä. Uusimpana asuntoalueena valmistui 1990-luvun taitteessa Palokallion alue vanhan Lempääläntien itäpuolelle.

Selvien asuma-alueiden vuoksi myös lähikirkkoalue pyrkii omaleimaiseen toimintaan jokaisella alueella. Toiminnan keskuksen muodostavat seurakuntatilat.

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen toimintaan!


Viinikan lähikirkkoalue

Viinikan alue on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa rakennuskulttuuria. Alueella on pitkään alueella asuneita ja runsaan muuttoliikkeen myötä tulleita uusia ihmisiä, joista iso osa on lapsia ja nuoria.

Alueen ja sen asukkaiden moninaisuus on suuri rikkaus, mutta samalla haaste, jotta jokainen voisi tuntea olevansa tervetullut asukas ja seurakuntamme jäsen.

Seurakunnassamme jokainen on tärkeä omana itsenään. Seurakuntaperheeseen kuulut olitpa minkä ikäinen tahansa, perheellinen tai perheetön, juuri seurakuntaamme liittynyt tai siinä jäsenenä jo pitkään ollut. Toivomuksemme on, että seurakunnassa voimme tuntea olevamme yhtä Jumalan suurta perhettä.

Viinikan lähikirkkoalue haluaa olla ennen kaikkea perheiden kokoontumispaikka, perheille, lapsille ja nuorille onkin runsaasti toimintaa tarjolla.

Tervetuloa yhteiseen toimintaamme!