rss Ystäväkirja

Ystävänkirja Eteläisen seurakunnan vaikuttavista ihmisistä, seurakuntalaisista, työntekijöistä, päättäjistä, aktiiveista eli millainen on ihminen kirkon takaa!
16.12.2013 9.41

Maria Syvälä

maria syvala

Nimi: Maria Dammert (kirjoittajanimi Maria Syvälä).

Syntymäpäivä: 13.5.1975.

Kotipaikka: Siuro, Nokia

Lempinimet: Mamma, Marde, Marppa, Damiska ja Keinänen.

Silmien ja hiusten värit: Ruskeat (+harmaat), vihreät.

Perheeni: Aviomies Lauri. Lapset Sävy, 15, Aatos, 13, Ilmari, 1, Toivo, 2 kuukautta. Laurin poika Jóhann, 25.

Mitä seurakunta merkitsee sinulle? : Yhteyttä johonkin. Julkisyntisten yhteistä tahtoa muuttaa maailmaa yhteisvastuullisemmaksi paikaksi.

Mielipuuhaani kirkossa: Rukoilu. Synninpäästön vastaanotto.

Lempivirsi/laulu: Kuule isä taivaan. Kiitos sulle Jumalani.

Harrastukseni: Toisinajattelu ja tupakointi.

Mieluisin TV-ohjelma: Isänmaan puolesta. Solsidan.

Paras lukemani kirja: Victor Hugo: Kurjat. Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla. Timo K. Mukka: Kyyhky ja Unikko. Astrid Lindgren: Vaahteramäen Eemeli.

Paras Katsomani elokuva: Yksi lensi yli käenpesän.

Lempiruokani: Arabialaisen ja georgialaisen keittiön ruuat. Kotiruuista Gordon bleau sekä Carpaccio parmesanon js tricoloresalaatin kera; nämä Laurin tekeminä. (Ensimmäinen tarkoittaa kananrintaa juustotaskulla, toinen on raakamarinoitua häränfilettä ja tomaatti-mozzarella-basilikasalaattia.)

Inhoan: Penseitä päiviä. Ahneutta ja itaruutta.

Hartain toiveeni: Kontrollipolitiikan kiristymisen, yleisen asenneilmapiirin koventumisen ja hajamielisen, hyväntahtoisuuteen verhotun julmuuden helvettiin heittäminen. Tilalle armoa. Toivoisin, että kirkko ottaisi rohkeammin kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Vapaa sana: Mimmelimammelimiumaumou.

Ystävällisin terveisin
Maria Dammert
(kirjoittajanimeltään Maria Syvälä)