Lopetetut blogit

Tähän arkistoon kerätyt blogit julkaistiin alun perin Viinikan kotikirkko -sivustolla. Blogistit ovat sittemmin lopettaneet kirjoittelun, mutta heidän juttunsa ja ajatuksensa ovat edelleen seurakuntalaisten luettavissa täällä Etsikossa.

jussi makinen

Kirkkomäkinen

Jussi Mäkinen, Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherra
kirjoittaa uskosta, Viinikan kotikirkosta ja sen johtamisesta. 


jascaVastuunkantaja

Janica Salmi on nuoresta iästään huolimatta suostunut kantamaan vastuunsa Eteläisessä seurakunnasta ja toimii luottamustehtävissä seurakuntaneuvostossa sekä valtuustossa. Janica kirjoitta arkielämän yksinkertaisista asioista.

ispePapin Pohtimat

Eteläisen seurakunnan diakoniapappi Ismo Kunnas pohtii elämää omalla vinksahtaneella tavallaan, jossa mikään inhimillinen ei ole vierasta.  


Masan Mutinat

Matti Etelänsaari palvelee Eteläisessä seurakunnassa monialaisena seurakuntatyöntekijänä. Masa on koulutukseltaan teologi ja kirjoittaa seikkaperäisiä ja syvääluotaavia tutkielmia elämästä, uskosta ja kulttuurista.

Ville potrettiNäky Kirkosta - Ville Vuolanto

Ville on Eteläisen seurakunnan jäsen ja luottamushenkilö. Ville kirjoittaa ajatuksiaan kirkosta, seurakunnasta sekä pohtii tämän päivän kristillisyyttä inhimilliseltä kannalta.
 Vahtimestarin Vinkkelistä

Viinikan lähikirkkoalueen vahtimestarit kirjoittavat tapahtumista ja asioista joihin ammatissaan törmäävät

IMG 0861Puhdasta ja aatteellista

Vanhan sanaleikin mukaan: "Puhdas ja aatteellinen kätkee sisäänsä ahtaan ja puutteellisen". Tässä blogissa nuorisopappi Daniel Hukari kurkistaa papin työn kulissien taakse.  

KariTkoskella2Hallilan Körtti

Kari Kuusisto toimii Eteläisen seurakunnan luottamushenkilönä ja seurakunnan vapaaehtoisena monissa eri toiminnoissa. Blogissaan hän tutkailee arjen aivoituksia viidesläisen körtin silmin.

 

TieKirkossa

Viinikan kirkko muuttuu taas kesällä tiekirkoksi, ja tiekirkon oppana toimiva Riikka Nieminen kertoo tiekirkon tapahtumista, sattumuksista sekä omista ajatuksistaan tiekirkon oppaana.

KaapoNuorisokiusaaja

Nuorisokiusaaja Kosonen kertoo mitä kaikkea joutuu palkkansa eteen tekemään. Mitä on kiusata nuorisoa tänä päivänä. Jussi "Kaapo" Kososen työala on seurakunnan tytöt ja pojat.


HEIDIToijalan junassa

Heidi Toijala on Viinikan kotikirkon aktiivinen jäsen, niin kahvituksissa kuin ohjaajanakin nuorten ja lasten parissa. Heidi kirjoittaa ja kertoo siitä, millaista on olla aktiivinen seurakuntalainen
 

 jalanjäljetJeesuksen jalanjäljissä

Vuonna 2014 ryhmä nuoria toteuttaa matkan Israeliin Jeesusksen jalanjäljille.
Tässä blogissa kerrotaan matkan suunnittelusta ja ryhmän toiminnasta

IMG 3454Rukous

Maarit Kuusisto kirjoittaa rukouksesta!