haudat2

Seitsemän hautausmaata, tuhansia tarinoita

Tampereen seurakunnat ylläpitää seitsemää hautausmaata. Hautausmailla ovat läsnä elämä ja kuolema. Vuosittain Tampereen hautausmailla toimitetaan noin 1 800 hautausta. Näistä tuhkauksia on noin 78 prosenttia.

Messukylän hautausmaat

Messukylän kolmesta hautausmaasta kaksi on käytössä. Vanhan kirkon kirkkomaahan haudattiin vuoteen 1860 asti. Keskinen hautausmaa oli käytössä vuosina 1861 - 1927, ja se otettiin uudelleen käyttöön 1994. Keskisellä hautausmaalla sijaitsee muistolehto.

Messukylän kirkon yhteydessä oleva hautausmaa on ollut käytössä vuodesta 1891. Uusi uurnahautausmaa otettiin käyttöön syksyllä 2006. Uurnahautausmaan yhteydessä on perinteisten uurnahautojen lisäksi kolumbaario eli uurnaholvi, sirottelualue ja muistolehto. Alueen vieressä on myös tunnustukseton hauta-alue.

Pinta-alaltaan Keskinen hautausmaa on noin 0,7 hehtaaria, kirkon yhteydessä oleva hautausmaa noin 2 hetaaria ja uusi uurnahautausmaa noin 2 hehtaaria.

Osoite: Messukylänkatu 54

Hautausmaakartasta (pdf) selviävät hautausmaan alueet, pysäköintipaikat ja muut palvelut.

Keskinen hautausmaa sijaitsee Messukylän koulun vieressä, jonka osoite on Messukylänkatu 35/ Kyläojankatu 6. Hautausmaan pysäköintialue on Kyläojankadun puolella.

Keskiseltä hautausmaalta luovutetaan vain uurnahautoja, mutta vanhoissa haudoissa säilyy myös arkkuhautausmahdollisuus. Messukylän kirkon hautausmaalta luovutetaan sekä arkku- että uurnapaikkoja.

Hautausmaasta vastaavat:

Työnjohtaja Mika Kotomäki 050 3063028  ja erityisammattimies Janne Suojanen 050 3644140.