haudat2

Seitsemän hautausmaata, tuhansia tarinoita

Tampereen seurakunnat ylläpitää seitsemää hautausmaata. Hautausmailla ovat läsnä elämä ja kuolema. Vuosittain Tampereen hautausmailla toimitetaan noin 1 800 hautausta. Näistä tuhkauksia on noin 78 prosenttia.

Vatialan hautausmaa

Vatialan hautausmaalla on arkku- ja uurnahautoja sekä metsähautausmaa. Hautausmaan pinta-ala on 25 hehtaaria, metsähautausmaan 1,5 ha. Hautausmaasuunnitelman on tehnyt Veikko Rauhala.

Vatialan siunauskappeli on vuodelta 1960, iso ja pieni kappeli ovat samassa rakennuksessa. Kappelirakennuksen on suunnitellut arkkitehti Viljo Rewell ja kappelin kaluston Olli Borg.

Hautausmaalla on muistolehto ja muistelupaikka muualle haudatuille. Tunnustukseton alue sijaitsee hautausmaan välitttömässä läheisyydessä.

Osoite: Kappelinkierto 3, 36220 Kangasala

Hautausmaakartasta (pdf) selviävät hautausmaan alueet, pysäköintipaikat ja muut palvelut.

Arkku- tai uurnahautoja saatavilla vanhoilta ja uusilta alueilta. Metsähautausmaa on täysi, eikä sieltä luovuteta uusia hautapaikkoja.

Panoraamakuva isosta kappelista

Panoraamakuva pienestä kappelista