cantionale kuoro
Kamarikuoro Cantionale
Tampereen Tuomiokirkon kamarikuoro
Cantionale on Tampereen tuomiokirkon kamarikuoro, joka esittää pääasiassa suuria klassisia teoksia orkesterin ja solistien kanssa, sekä pienimuotoisempaa hengellistä musiikkia ja a cappella-lauluja.

Kamarikuoro Cantionale ottaa jatkuvasti uusia laulajia.  Tule mukaan laulamaan hienoa musiikkia!

Ohjelmisto

Cantionalen ohjelmisto sisältää monipuolisesti hengellistä musiikkia eri aikakausilta.

Kuoro on esittänyt mm. Bachin Johan­nes-passion, Matteus-passion, h-molli­messun, Mozartin Requiemin, Faurén Requiemin, Schubertin G-duuri­messun, Vivaldin Glorian ja Poulencin Glorian.

Erityisenä piirteenä mainittakoon Tuomas Laadun pienimuotoiset ja kauniit teokset.

Yhteystiedot
Johtaja: Tuomas Laatu on toistaiseksi virkavapaalla. Kuoroa johtaa Merja Lohilahti
merja.lohilahti(at)evl.fi

Puheenjohtaja: Esko Mäkelä
esko.makela(at)elisanet.fi

Sihteeri: Ritva-Liisa Lehtinen
ritva-liisa.lehtinen(at)kotiposti.net

Cantionale

Kuoro perustettiin vuonna 1983 Tampereen Kalevan kirkon kirkkomusiikkipiirin edustuskuoroksi. Ensimmäinen johtaja oli Paavo Pitkäranta.

Syksyllä 1985 kuoro siirtyi uuden johtajansa, kanttori Jouko Koskelan myötä Tampereen tuomiokirkon kamarikuoroksi.

Vuosina 1995 – 2004 kuoroa johti Pekka Mäntymaa, jota tehtävässä seurasi nykyinen johtaja Tuomas Laatu. Tällä hetkellä toimintaan osallistuu noin 35 aktiivilaulajaa.

Kuoro laulaa vuorollaan jumalanpalveluksissa ja konsertoi säännöllisesti.

Cantionale on tehnyt useita konserttimatkoja eri puolille Eurooppaa sekä muutamia äänitteitä.

Konserttimatkoja Cantionale on tehnyt Puolaan, Ruotsiin, Tsekkiin, Unkariin, Viroon, Italiaan ja Englantiin, Unkariin ja saksankieliseen Keski-Eurooppaan.

Kuoro on levyttänyt äänitteet ”Lohduksi toisillemme”, ”Elämän seppele” sekä Mozartin ”Requiemin”. Cantionale esiintyy myös vuonna 2003 äänilevylle taltioidussa Jaakko Löytyn 30-vuotistaiteilijajuhlakonsertissa.

Kuoro osallistui Tampereen tuomiokirkon 100-vuotistapahtumiin kuuluneen ”Vihan Päivät 1918” –draaman laulutehtäviin. Vuoden 2009 ohjelmassa oli yhteiskonsertit Helsingin tuomiokirkon kamarikuoro Vivavox´in kanssa Tampereella ja Helsingissä. Kuoro on tehnyt yhteiskonsertteja monien kuorojen kanssa, viimeksi Laitilan kirkkokuoron (2013), sekä Kaakon Kamarikuoron (Hamina) ja Valon Kaiku (Hki) kanssa (2011)