Valon-ääniä

Syksy Tampereella
Musiikkitapahtuma kirkoissa
Valon ääniä - 3.-14. lokakuuta 2018

Valon ääniä -musiikkitapahtuma järjestetään Tampereella päivän lyhetessä ja syksyisten iltojen alkaessa hämärtää. Neljän konsertin sarjassa kuullaan musiikkia niin vuosisatojen takaa renessanssin aikakaudelta kuin kahdennenkymmenennen vuosisadan säveltäjien kynästä.

Ulkomaisia vieraita saamme Magdeburgin tuomiokirkon nuorisokuoron tuodessa terveisiä Saksasta. Rakastetun Oskar Merikannon laulusäveliä kuullaan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lounaskonsertissa. Tuomiokirkkoseurakunnan omat kirkkomuusikot esittäytyvät katedraalissa urku- ja laulumusiikkikonsertissa. Vanhan musiikin esittäjien huippunimet ottavat käsittelyynsä perinteisen La Monica -teeman ja esittävät 1500-1600 -luvun pirteää renessanssimusiikkia.

ke 3.10. klo 12 Aleksanterin kirkko

"Oi kiitos sä Luojani armollinen" – Puolen tunnin lounasmusiikkikonsertti

Ritva Kotanen, sopraano, Keijo Kuivanen, tenori ja Tuomas Honkkila, piano. Vapaa pääsy.

ke 10.10. klo 19 Tuomiokirkko

Valoa!

Laulu- ja urkumusiikkia katedraalissa. Tuomiokirkon kanttorit esiintyvät. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

ti 9.10. klo 19 Aleksanterin kirkko

Rejoice!

Magdeburgin tuomiokirkon nuorisokuoro, joht. Barry Jordan, Markku Hietaharju, urut (mm. Bach, Britten). Vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.

su 14.10. klo 18 Tuomiokirkko

La Monica-renessanssikonsertti

Cantus Alaudae, joht. Debra Gomez-Tapio. Liput 25/20 €.