aikuisrippikoulu

Aikuisena rippikouluun

tampereenseurakunnat.fi/aikuisripari

Sinua on pyydetty kummiksi? Kirkkohäät lähestyvät? Mutta rippikoulu on käymättä … Tai ehkä toivot saavasi keskustella elämän perimmäisistä kysymyksistä. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Olipa kiinnostuksesi syy rippikouluun mikä tahansa, se kannattaa käydä!

Aikuisrippikouluvaihtoehdot

1. Ryhmämuotoinen rippikoulu on erinomainen vaihtoehto rippikoulun käymiselle aikuisena. Yhdessä opiskelu on mukavaa ja lisäksi ryhmän vuorovaikutteisuus ehdottomasti tuo aikuisrippikouluun mukavaa lisäsisältöä. Aikuisten rippikouluryhmät aloittavat keväisin ja syksyisin.
  2. Yksityisrippikoulu puolestaan sopii sinulle, joka et työn, harrastusten tai elämäntilanteen vuoksi pysty sitoutumaan ryhmän aikatauluihin. Toteutuksesta sovitaan yksilöllisesti riparipapin kanssa.
  3. Nettirippikoulu sopii sinulle, jolle netin käyttö on muutenkin osa jokapäiväistä kanssakäymistä toisten kanssa. Nettirippikoulu ei kokonaan korvaa kasvokkain kohtaamista, mutta se on hyvä väline suunnitella rippikoulua juuri sinun aikataulujasi ajatellen.
  • Tampereella järjestetään myös tarpeen mukaan monikulttuurisia rippikouluja.

Ilmoittaudu aikuisriparille ilmoittautumislomakkeella.

Aikuisrippikoulun laajuus ja kesto

• Aikuisrippikoulun laajuus on 20 tuntia.
  • Varaa vähintään kaksi kuukautta aikuisripariin.
  • Ripariin sisältyy opiskelutapaamisia joko ryhmässä tai yksityisesti, messukäyntejä ja muita itsenäisesti suoritettavia tehtäviä.

Kaste ja kirkkoon liittyminen rippikoulun yhteydessä

• Voit käydä aikuisriparin vaikket kuuluisi ev.lut. kirkkoon.
  • Jos haluat liittyä kirkon jäseneksi, sinun on ensin käytävä rippikoulu. Jos sinua ei ole kastettu, niin riparin päätteeksi sinut kastetaan.
  • Luterilainen kirkko hyväksyy oikeaksi kasteeksi sellaisen kasteen, joka on tapahtunut Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Näin kastetaan esim. helluntaikirkossa, ortodoksisessa ja roomalais-katolisessa kirkossa.

Konfirmaatio

• Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon.
  • Konfirmaatiosta sovitaan papin kanssa. Sen muodot voivat olla hyvinkin erilaisia. Voi vaikkapa osallistua yhteiseen messuun kirkkovieraana, tunnustaa uskonsa seurakunnan mukana ja käydä ehtoollisella tai  osallistua konfirmaatioon jonkun rippikouluryhmän mukana.
  • On myös mahdollista käydä rippikoulu ja saada se suoritettua ilman konfirmaatiota. Rippikoulu ilman konfirmaatiota riittää kirkolliseen vihkimiseen. Kummin tehtäviin edellytetään rippikoulua ja konfirmaatiota.