aikuisrippikoulu

Aikuisena rippikouluun

Sinua on pyydetty kummiksi? Kirkkohäät lähestyvät? Mutta rippikoulu on käymättä … Tai ehkä toivot saavasi keskustella elämän perimmäisistä kysymyksistä. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Olipa kiinnostuksesi syy rippikouluun mikä tahansa, se kannattaa käydä!

Aikuisrippikoulumuodot

• Ryhmämuotoinen rippikoulu on erinomainen vaihtoehto rippikoulun käymiselle aikuisena. Yhdessä opiskelu on mukavaa ja lisäksi ryhmän vuorovaikutteisuus ehdottomasti tuo aikuisrippikouluun mukavaa lisäsisältöä.
  • Yksityisrippikoulu puolestaan sopii sinulle, joka et työ-, harrastus- tai elämäntilanteen vuoksi pysty sitoutumaan ryhmän aikatauluihin.
  • Nettirippikoulu sopii sinulle, jolle netin käyttö on muutenkin osa jokapäiväistä kanssakäymistä toisten kanssa. Nettirippikoulu ei kokonaan korvaa kasvokkain kohtaamista, mutta se on hyvä väline suunnitella rippikoulua juuri sinun aikataulujasi ajatellen.
  • Tampereella järjestetään myös tarpeen mukaan monikulttuurisia rippikouluja.

Ilmoittautumiset aikuisrippikouluun ilmoittautumislomakkeella.

Aikuisrippikoulun laajuus ja kesto

• Aikuisrippikoulun kesto on noin 20 tuntia.
  • Siihen sisältyy opiskelutapaamisia joko ryhmässä tai yksityisesti, messukäyntejä ja muita itsenäisesti suoritettavia tehtäviä.
  • Opetusta annetaan ympäri vuoden, mutta on syytä huomioida, että hyvä aikuisrippikoulukin vie aikaa ja vaatii suunnittelua eli vähintään kaksi kuukautta on syytä varata aikuisrippikoulun suorittamiseen.

Kaste rippikoulun yhteydessä

• Jos sinua ei ole kastettu, niin sinun tulee käydä rippikoulu ja sen päätteeksi sinut kastetaan. Seurakunnan jäseneksi tullaan vain kasteen kautta.
  • Luterilainen kirkko hyväksyy oikeaksi kasteeksi sellaisen kasteen, joka on tapahtunut Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Näin kastetaan esim. helluntaikirkossa, ortodoksisessa ja roomalais-katolisessa kirkossa.
  • Jos sinut on kastettu, niin mahdollinen kirkkoon liittyminen hoidetaan rippikoulua pitävän papin kanssa.

Konfirmaatio

• Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon.
  • Konfrimaatiosta sovitaan papin kanssa. Sen muodot voivat olla hyvinkin erilaisia. Voi vaikkapa osallistua yhteiseen messuun kirkkovieraana, tunnustaa uskonsa seurakunnan mukana ja käydä ehtoollisella tai  osallistua konfirmaatioon jonkun rippikouluryhmän mukan.
  • On myös mahdollista käydä rippikoulu ja saada se suoritettua ilman konfirmaatiota. Rippikoulu ilman konfirmaatiota riittää kirkolliseen vihkimiseen. Kummin tehtäviin edellytetään rippikoulua ja konfirmaatiota.