aamukaste11

Aamukaste

Tämän helpompaa kasteen järjestäminen tuskin voi olla. Aamukasteessa ihan kaikki on tehty valmiiksi perheen puolesta kakkukahveista kirkon koristeluun.

Aamukaste on mukava, yhteisöllinen ja juhlallinen kastetapahtuma, johon voi tuoda pienen tai vähän isommankin lapsen kastettavaksi.

Aamukasteet 2019

• Lauantaina 18.5. Pispalan kirkossa
  • Rippikoululaisille suunnattu Aamukaste  lauantaina 25.5. Pispalan kirkossa

• Ilmoittautua voi sivun alareunassa olevalla lomakkeella
  • Tiedustelut pastori Merja Halivaaraan, merja.halivaara@evl.fi,                     p. 050 587 5001.

Vieraat ovat tervetulleita kastejuhlaan

Aamukasteeseen voi tuoda pienen tai vähän jo isommankin lapsen kastettavaksi. Mukaan kannattaa ottaa lähipiiri juhlimaan suurta asiaa ja nauttimaan seurakunnan tarjoamat kakkukahvit.

Aamukasteessa lauletaan tuttuja lastenvirsiä pianolla säestettynä.

Tilaisuuden kulku määrittyy sen mukaan, kuinka paljon ilmoittautuneita tulee ja mikä on heidän ikäjakaumansa.

Huomioon otettavaa kasteeseen liittyen:
  • Alle 12-vuotiaan kastettavan toisen huoltajan on kuuluttava kirkkoon (molemmatkin voivat mielihyvin kuulua!). Yli 12-vuotiaan kohdalla riittää huoltajien suostumus. Yli 15-vuotiailta edellytetään rippikoulua.
  • Kastettavalla tulee olla kaksi kummia. Kummien tulee olla konfirmoituja ev.lut. kirkon jäseniä. Jos kummin löytäminen tuottaa vaikeuksia, seurakunta voi auttaa etsinnässä.

Ilmoittautumislomakkeen täyttäneiden tietoja käytetään yhteydenottoon vastaamiseen. Lisätietoja tietosuojakäytännöistä ja henkilötietojen käsittelystä löydät verkkopalvelun tietosuojaselosteesta.

Ilmoittautuminen Aamukasteeseen

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Aamukasteen FB-sivulla voit esittää kysymyksiä aiheesta ja niihin vastataan. Kysymyksestäsi ja vastauksesta voi olla iloa myös muille osallistujille!