Laikunlava

Seurakuntavaalit 18.11.2018

Mikä on tärkeää kirkon työssä?
tunnettuustutkimus

Seurakunta on Tampereella monessa mukana. Viime vuonna tehdyn tunnettuustutkimuksen perusteella tamperelaiset toivovat seurakunnilta erityisesti auttamista ja toimimista lasten, nuorten ja ikäihmisten kanssa.

Seurakuntapäättäjät linjaavat, miten seurakunnan työ Tampereella toteutuu ja mihin resurssit käytetään. Seurakuntapäättäjät vaikuttavat välillisesti myös siihen, millainen on Suomen ev.lut. kirkko, sillä seurakuntapäättäjät valitsevat kirkolliskokouksen maallikkoedustajat.

Kuka edustaa sinua?
minun-kirkkoni-vaalit-sydänkäsi

Tampereella seurakuntavaaleissa on ehdolla reilut 200 seurakuntalaista. Päättäjät valitaan samalla kertaa seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon. Seurakuntaneuvosto päättää seurakunnan toiminnasta, yhteisessä kirkkovaltuustossa käsitellään Tampereen seurakuntayhtymän yhteiset asiat.

Alustavat ehdokaslistat on nyt julkaistu näillä sivuilla: Ehdokkaat.

Ehdokkaita on mahdollisuus vertailla vaalikoneessa, joka aukeaa äänestäjien käyttöön 8. lokakuuta. Linkki vaalikoneeseen julkaistaan näillä sivuilla.

Millainen on sinun kirkkosi?
hääyö_24052017

Minkälainen on sinun kirkkosi? Mitä kirkko sinulle merkitsee, mitä se voisi merkitä ja mihin suuntaan sinä haluaisit kirkkoa ohjata?

Mitä asioita se puolustaa? Millaista toimintaa sillä on? Mihin se käyttää rahansa? Miten se varustautuu tulevaisuuteen?
#minunkirkkoni

Seurakuntavaalit Tampereella

Seurakuntavaalit pidetään sunnuntaina 18.11.2018, ennakkoäänestysaika on 6.-10.11.2018

Vaaleissa valitaan seurakuntapäättäjät seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Tampereella valitaan jokaiselle seurakunnalle seurakuntaneuvosto ja lisäksi yhteinen kirkkovaltuusto, joka on Tampereen seurakuntayhtymän ylin päättävä elin.

Seurakuntavaalit ovat paikallisvaalit. Seurakunnat tarjoavat tamperelaisille apua, tukea ja turvaa, samoin hengen ravintoa ja monenlaisia toimintaa. Seurakuntapäättäjät päättävät, miten seurakunnan toiminta vastaa tamperelaisten toiveisiin ja tarpeisiin.

Ehdokkaaksi voivat asettua 18-vuotiaat vaalikelpoiset kirkon jäsenet. Jäseneksi pitää liittyä viimeistään 17.9., kun ehdokasasettelukin päättyy.

Vaaleissa saavat äänestää kaikki 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.

Vaalien tunnus on Minun kirkkoni #minunkirkkoni.

Seurakuntavaalien alustavat ehdokaslistat on julkaistu 21.9.2018

Tampereella ehdolle on asettunut 210 seurakuntalaista. Ehdokaslistat ovat alustavia, ne vahvistetaan 1.10., ja samalla ehdokkaat saavat myös äänestysnumerot.

Ehdokkuus kiinnostaa edelleen seurakuntavaaleissa 17.9.2018

Seurakuntapäättäjän tehtävät kiinnostavat paria sataa tamperelaista. Seurakuntavaaliehdokkaiden määrä laski jonkin verran edellisvaaleista. Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi maanataina 17. syyskuuta.

Vielä muutama päivä aikaa ilmoittautua ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin 11.9.2018

Seurakuntavaalit pidetään 18. marraskuuta. Ehdokkaaksi ehtii vielä ryhtyä, ehdokasasettelu päättyy 17. syyskuuta. Nyt on aika miettiä, kiinnostaako itseä olla päättämässä, millaista seurakunnan työ on Tampereella seuraavina neljänä vuotena.