Jouni_VaalimainosVerkkosivuille
Jouluiloa vaalikahvista!
Vaalikahvit
Kahvipaketti kainaloon ja äänestämään sunnuntaina 18.11.!  Äänestyspaikoilla kerätään kahvipaketteja, jotka lahjoitetaan oma seurakunnan alueella asuville vähävaraisille joulukahviksi.

Sunnuntaina 18.11. äänestetään kello 11-20 oman seurakunnan äänestyspaikaksi valitussa kirkossa:
Eteläinen seurakunta: Viinikan kirkko
Harjun seurakunta: Pispalan kirkko
Messukylän seurakunta: Messukylän kirkko
Tuomiokirkkoseurakunta: Tuomiokirkko

Voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa!

Mikä on tärkeää kirkon työssä?
tunnettuustutkimus

Seurakunta on Tampereella monessa mukana. Viime vuonna tehdyn tunnettuustutkimuksen perusteella tamperelaiset toivovat seurakunnilta erityisesti auttamista ja toimimista lasten, nuorten ja ikäihmisten kanssa.

Seurakuntapäättäjät linjaavat, miten seurakunnan työ Tampereella toteutuu ja mihin resurssit käytetään. Seurakuntapäättäjät vaikuttavat välillisesti myös siihen, millainen on Suomen ev.lut. kirkko, sillä seurakuntapäättäjät valitsevat kirkolliskokouksen maallikkoedustajat.

Kahdet vaalit samalla kertaa
vaalit2014_-leimaus

Tarkkana vaalikopissa! Äänestä ehdokasta oranssilla vaalilipulla seurakuntaneuvostoon ja valkoisella vaalilipulla yhteiseen kirkkovaltuustoon - ja muista, että myös äänestysnumero on vaihtuu, vaikka henkilö olisi sama.

Kuka edustaa sinua?
minun-kirkkoni-vaalit-sydänkäsi

Tampereella seurakuntavaaleissa on ehdolla reilut 220 seurakuntalaista. Päättäjät valitaan samalla kertaa seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon. Seurakuntaneuvosto päättää seurakunnan toiminnasta, yhteisessä kirkkovaltuustossa käsitellään Tampereen seurakuntayhtymän yhteiset asiat.

Ehdokaslistat ja äänestysnumerot on nyt julkaistu näillä sivuilla: Ehdokkaat ja valitsijayhdistykset.

Tutustu ehdokkaisiin vaalitilaisuuksissa:
Tuomiokirkkoseurakunnan vaalitilaisuudet su 21.10. messun jälkeen Aleksanterin kirkossa ja su 4.11. messun jälkeen Tuomiokirkossa
Harjun seurakunnan vaalipaneeli su 4.11. messun jälkeen Tesoman kirkossa

Tutustu vaalilehteen!
vaalilehden_kansi
Joko luit Vaalilehden? Tutustu lehden sähköiseen versioon. Tampereen kuvalliset ehdokaslistat löydät liitteestä.

Seurakuntavaalit Tampereella

Seurakuntavaalit pidetään sunnuntaina 18.11.2018, ennakkoäänestysaika on 6.-10.11.2018

Vaaleissa valitaan seurakuntapäättäjät seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Tampereella valitaan jokaiselle seurakunnalle seurakuntaneuvosto ja lisäksi yhteinen kirkkovaltuusto, joka on Tampereen seurakuntayhtymän ylin päättävä elin.

Seurakuntavaalit ovat paikallisvaalit. Seurakunnat tarjoavat tamperelaisille apua, tukea ja turvaa, samoin hengen ravintoa ja monenlaisia toimintaa. Seurakuntapäättäjät päättävät, miten seurakunnan toiminta vastaa tamperelaisten toiveisiin ja tarpeisiin.

Samalla vaaleilla on myös merkitystä koko kirkon kannalta, sillä seurakuntapäättäjät valitsevat kirkolliskokouksen maallikkoedustajat.

Vaaleissa saavat äänestää kaikki 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.

Vaalien tunnus on Minun kirkkoni #minunkirkkoni.

Tampereella äänestetään sunnuntaina neljässä kirkossa 16.11.2018

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on tuleva sunnuntai 18. marraskuuta. Vaalipäivänä seurakuntalaiset äänestävät omassa seurakunnassaan. Äänestyspaikat kirkoilla ovat auki kello 11-20.

Vaalikahvi on nyt joulukahvi 12.11.2018

Vaalikahvit ovat tuttu perinne monille: ensin äänestetään ja sitten juodaan kahvit päälle kotona tai kahvilassa. Tampereella kerätään seurakuntavaalien äänestyspäivänä 18.11. toisenlaisia vaalikahveja.

Tampereella äänesti ennakkoon 7758 äänestäjää 10.11.2018

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi lauantaina 10. marraskuuta. Ennakkoon äänestäneitä oli selvästi vähemmän kuin vuonna 2014. Äänestää voi vielä 18. marraskuuta