Laikunlava

Seurakuntavaalit 18.11.2018

Sinustako seurakuntapäättäjä?
tunnettuustutkimus

Seurakunta on Tampereella monessa mukana. Viime vuonna tehdyn tunnettuustutkimuksen perusteella tamperelaiset toivovat seurakunnilta erityisesti auttamista ja toimimista lasten, nuorten ja ikäihmisten kanssa.

Seurakuntapäättäjänä voit olla mukana linjaamassa, miten seurakunnan työ Tampereella toteutuu. Seurakuntapäättäjänä vaikutat välillisesti myös siihen, millainen on Suomen ev.lut. kirkko, sillä seurakuntapäättäjät valitsevat kirkolliskokouksen maallikkoedustajat.

Ehdokkuus on mahdollisuus!
vaaliehdokkaiden kuvaaminen

Tarvitsemme seurakuntapäättäjiksi eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia tamperelaisia tuomaan oman elämänkokemuksensa, näkemyksensä ja asiantuntemuksensa näkyville päätöksenteossa

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Millainen on sinun kirkkosi?
hääyö_24052017

Minkälainen on sinun kirkkosi? Mitä kirkko sinulle merkitsee, mitä se voisi merkitä ja mihin suuntaan sinä haluaisit kirkkoa ohjata?

Mitä asioita se puolustaa? Millaista toimintaa sillä on? Mihin se käyttää rahansa? Miten se varustautuu tulevaisuuteen?
#minunkirkkoni

Seurakuntavaalit Tampereella

Seurakuntavaalit pidetään sunnuntaina 18.11.2018, ennakkoäänestysaika on 6.-10.11.2018

Vaaleissa valitaan seurakuntapäättäjät seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Tampereella valitaan jokaiselle seurakunnalle seurakuntaneuvosto ja lisäksi yhteinen kirkkovaltuusto, joka on Tampereen seurakuntayhtymän ylin päättävä elin.

Seurakuntavaalit ovat paikallisvaalit. Seurakunnat tarjoavat tamperelaisille apua, tukea ja turvaa, samoin hengen ravintoa ja monenlaisia toimintaa. Seurakuntapäättäjät päättävät, miten seurakunnan toiminta vastaa tamperelaisten toiveisiin ja tarpeisiin.

Ehdokkaaksi voivat asettua 18-vuotiaat vaalikelpoiset kirkon jäsenet. Jäseneksi pitää liittyä viimeistään 17.9., kun ehdokasasettelukin päättyy.

Vaaleissa saavat äänestää kaikki 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.

Vaalien tunnus on Minun kirkkoni #minunkirkkoni.

Seurakuntapäättäjä on yllättävän monessa mukana 17.5.2018

Lasten, nuorten ja ikäihmisten elämä omalla paikkakunnalla, auttaminen ja vaikuttaminen valtakunnallisestikin kirkon linjoihin. Seurakuntapäättäjällä on vaikutusvaltaa monenlaisiin asioihin ja monenlaiseen seurakuntatoimintaan, siksi olisi hyvä, että myös päättäjissä olisi erilaisia ja eri-ikäisiä seurakuntalaisia.

Syksyn seurakuntavaaleihin etsitään jo ehdokkaita 1.3.2018

Syksyn vaalien valmistelu ja valitsijayhdistysten ehdokasasettelu on alkanut. Vaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina eli 18. marraskuuta. Silloin valitaan jäsenet Tampereen seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoihin.