oppilaitosdiakoni

Diakoniatyöntekijä auttaa tarvitsevaa

Diakoniatyöntekijöiden kanssa voit keskustella henkilökohtaisista asioista. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit tavata heidät joko seurakunnassa, omassa kodissasi tai muualla sopivassa paikassa.

Ota yhteyttä seurakunnan diakoniatyötä tekeviin:
  • kun tarvitset luottamuksellista, henkilökohtaista keskusteluapua elämän solmukohdissa
  • kun haluat puhua hengellisistä asioista
  • kun tarvitset neuvontaa elämän kriisitilanteissa
  • kun tarvitset yhteisön tukea ja vertaisapua
  • kun tarvitset taloudellista ja aineellista tukea, ota yhteyttä diakoniatoimistoon kotisi lähellä. Linkki seurakuntien diakoniavastaanottotietoihin löytyy sivun vasemmassa laidassa.

Tampereen seurakunnissa on 115 diakonia- ja yhteiskuntatyötä tekevää työntekijää - yhteystiedot yksiköittäin järjestettynä.

Erilaisissa vapaaehtoistehtävissä työskentelee 1 800 henkilöä.

Jokaisella seurakunnalla on diakoniatyössään erilaisia avun muotoja ja erityisryhmien palveluja.

Toimeentulo-ongelmat

Toimeentulo-ongelmissa auttaa oman asuinalueen seurakunnan diakoniatyöntekijä. Apua saadakseen ei tarvitse olla seurakunnan jäsen.

HUOM! Kun asiakas on menossa avoimelle vastaanotolle, on otettava mukaan tositteet tuloista ja menoista. Niitä tarvitaan ruoka-avun saamiseen.

Soita ja varaa aika

Kun haluat tavata diakoniatyöntekijän, soita ja varaa häneltä aika. Voit sopia ajan myös sähköpostitse. Ole yhteydessä oman asuinalueesi seurakunnan diakoniatyöhön riippumatta siitä, oletko seurakunnan jäsen.

Seurakuntien vastaanottoajat

Eteläinen seurakunta
Harjun seurakunta
Messukylän seurakunta
Tuomiokirkkoseurakunta

Diakonin hjälper vid behov

Du kan kontakta församlingens diakon bl.a.

•  är du önskar konfidentiell diskussion i livets svåra stunder
  • om du vill diskutera andliga frågor
  • då du behöver gruppstöd och stöd av andra i samma situation
  • då du behöver ekonomiskt eller materiellt stöd samt råd i livets kriser

Varje församlings diakoniarbete har olika hjälpformer och tjänster för specialgrupper.