nettipapit

Keskusteluapua

Ahdistuksen, surun, sairauden, työttömyyden ja muiden elämän ristiriitojen aikana voit kääntyä luottamuksellisesti papin, diakoniatyöntekijän, seurakuntien työntekijän tai koulutetun vapaaehtoistyöntekijän puoleen.

Kun haluat puhua jonkun kanssa luottamuksellisesti ja yksityisesti, ota yhteyttä. Soita, tule käymään, kirjoita tai tekstaa!  Apu on maksutonta.

Tältä sivulta löydät vinkkejä, mistä avun hakeminen kannattaa aloittaa ja kenen puoleen kääntyä.

Jos tarvitset apua, mutta et tiedä, mihin ottaa yhteyttä:

• Soita Tampereen ev.lut. seurakuntien avunvälitykseen puhelin 03 219 0711 arkisin klo 9-11.

Pappien päivystys

• Tampereen seurakuntien päivystävän papin saa kiinni arkisin kello 9-16 numerosta 040 804 8005 (päivystyksessä on kesätauko kesäkuun alusta elokuun puoliväliin).
  • Pappi päivystää Aleksanterin kirkossa maanantaisin ja torstaisin klo 16-18.

Vapaaehtoiset päivystäjät

Aleksanterin kirkon Avoimessa kirkossa päivystää vapaaehtoisia, jotka tarjoavat keskustelu apua tavallisen ihmisen taidoilla. Aleksanterin kirkko on avoinna ma-pe klo 12-18. Kirkkoon voi poiketa myös hiljentymään.

Päivystävä pappi on tavattavissa Aleksanterin kirkossa maanantaisin ja torstaisin klo 16-18. klo 16-18 ja diakonissa torstaisin klo 12-14.

Kirkon keskusteluapua

Kirkon Palveleva puhelin ja nettiauttajat ovat valmiina kuuntelemaan sinua.

Kirkon työntekijöille voi puhua luottamuksellisesti, heillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Jos ahdistuneisuus, yksinäisyys tai muut huolet tuntuvat vievän voimat, soita kirkon Palvelevan puhelimeen. Myös verkossa saa apua.

palvelut

Palveleva puhelin tarjoaa keskusteluapua kaikissa elämän ongelmatilanteissa. Palvelevapuhelin päivystää koko Suomessa su–to klo 18–01, pe ja la 18–03. Ruotsinkielinen päivystys on joka ilta klo 20–24.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa
  • 01019-0071 suomenkielisille
  • 01019-0072 ruotsinkielisille
Ulkomailta soitettaessa numerot ovat + 358 1019 0071 ja + 358 1019 0072.

Matkapuhelimella soitettaessa laskutusperusteena on oman operaattorin puheluhinnat. Lankapuhelimesta soitto maksaa paikallispuhelumaksun verran.

Apua verkosta

• Palveleva netti on avuksi  joka päivä osoitteessa www.verkkoauttaminen.fi. Nimettömänä käytävissä keskusteluissa on käsitelty esimerkiksi ihmissuhteita ja hengellisiä kysymyksiä. Viestiisi vastataan viiden päivän kuluessa. Vastaajat ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia. Myös he toimivat nimettömästi.
  • Kirkon Facebook-sivu toimii matalan kynnyksen kohtaamisen paikkana kaikille suomalaisille. Siellä on mahdollisuus keskustella ajankohtaisista, akuuteista ja vaikeistakin asioista. Sivulla toimii reaaliaikainen yksityischat, jossa päivystää kirkon työntekijöitä.
  • Kirkko Suomessa -chat Facebookissa. Chat on avoinna keskusteluun aina, kun työntekijä on paikalla. Keskustelu on kahdenkeskistä, ja käyttäjä näkyy chatissa anonyymisti. Chatin käyttö ei vaadi Facebook-kirjautumista. Chat on tietoturvallinen, eikä se tallennu Facebookiin. Työntekijöitä tavoittaa chatista parhaiten arkisin klo 12-20 välisenä aikana.

Tekstaritupu

• Tekstaritupu http://www.tekstaritupu.net/ tarjoaa apua ja tukea nuorille tekstiviestien ja sähköpostien muodossa.
  • Numeroon 050 341 9285 lähetetyt viestit pysyvät anonyymeinä ja niihin vastaa koulutettu nuoriotyöntekijä tai pappi.

Perheneuvonta

Diakonianvastaanotto

• Diakoniatyöntekijän puoleen voit kääntyä esimerkiksi kokiessasi yksinäisyyttä, läheisen kuoleman, sairautta, mielenterveydellisiä- tai päihdeongelmia.

Tapahtumia

Sururyhmä Sururyhmä