sukututkimus

Sukututkimus

Tampereen seurakuntien keskusrekisterissä on kirkonkirjoja 1878 vuodesta alkaen. Vanhimmat kirkonkirjat on siirretty Hämeenlinnan Maakunta-arkistoon.

Kenestä voi tilata sukututkimuksia?

Tietoja elossa olevista henkilöistä on hyvä ensisijaisesti pyytää heiltä itseltään. Näin voidaan varmistua tietojen oikeellisuudesta ja siitä, ettei ko. henkilö halua käyttää hänelle henkilötietolain 30 § pykälässä annettua oikeutta kieltää omien tietojensa käyttämistä sukututkimuksessa.

Sukututkimuspyynnöt

Sukututkimuspyynnöt tilataan aina kirjallisesti.
  • kirjeellä osoitteesta Tampereen ev.lut. seurakuntien keskusrekisteri, PL 226, 33101 Tampere
  • faksilla (03) 219 0200
  • jättämällä kirjallisen tilauksen Tampereen seurakuntien  asiakaspalvelussaarkisin klo 9-15
    Näsilinnankatu 26, katutaso
  • täyttämällä sukututkimuksen sähköinen tilauslomake.
  • sukutukimusta pyytäviltä sukutukijoilta vaaditaan 1.1.2016 alkaen rekisteriseloste. Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilta löytyy lomakkeet ja täyttöohjeet  rekisteriselosteen laatimista varten.
  • rekisteriseloste toimitetaan sukututkimuspyynnön kanssa keskusrekisteriin sähköpostitse keskusrekisteri.tampere@evl.fi tai postitse Tampereen ev.lut. seurakuntien keskusrekisteri, PL 226, 33101 Tampere.

1.3.2010 voimaan tulleen lain mukaan ( laki väestötietojärjestelmästä ja väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista (661/2009)
kirjataan tilauksen yhteydessä tilaajan nimi- ja yhteystiedot.

Tutkijahuone

• Keskusarkiston tutkijahuoneessa voi sukutukija omatoimisesti tutkia yli 100 vuotta vanhoja kirkonkirjoja (kuolleiden kirjat 50 vuotta vanhemmat) lain sallimissa puitteissa.
  • Sukututkimustila varataan arkistonhoitajalta p. 040 804 8058.

Sukututkimusten hinnat

• Samalla lomakkeella tilatuista tiedoista (tilaus voi sisältää useampia todistuksia) peritään 30 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 euroa.
  • Tieteelliseen tutkimukseen tilatuista tiedoista peritään 30 euroa (tilaus voi sisältää useampia todistuksia). Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 12 euroa.

Postimaksut

• Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää laskutuksen ja postituksen.
  • Postiennakolla lähetettävästä todistuksesta peritään postiennakkomaksu.
  • Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut.
  • Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan laskun lähettämisestä 5,50 euroa.
  • Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.