koivukuja kevät


Hengellinen ohjaus

Hengellinen ohjaus tai matkakumppanuus voi toteutua juuri niin monimuotoisesti kuin matkantekijöitä on. Vaikka kyse on kirkon historian pituisesta ilmiöstä, sen toteutus meidän seurakunnissamme on uudessa alussa. Sinä voit olla yksi uuden luojista. Arvosta siis kaipaustasi, älä arkaile!


"Missä Jumala on minun elämässäni?" Mihin hän minua kutsuu? Miten oppisin kuulemaan hänen puhutteluaan ja vastaamaan siihen? Entä kun en jaksa tai osaa enää rukoilla? Miten löytäisin inhimillisemmän rytmin elämääni?

Ovatko nämä sinun kysymyksiäsi - et ole ihan akuutissa kriisissä, mutta haluaisit ottaa aikaa sisimpäsi kuunteluun ja kaipaisit ajatuksillesi vastakaikua. Hyvä kirja voi toimia ratkaisevana hengellisenä ohjaajana. Välistä hiljaisuuden retriitti avaa tukkeentuneen väylän, soittaa seuraavia askelkiviä hengellisen elämän tiellä.

Voi olla, että polun pää löytyy osallistuessasi jumalanpalvelukseen, ja ehtoollisyhteys vahvistaa jatkamaan matkaa.

Kun kaipauksesi ei hellitä, etsi rohkeasti matkakumppania. Se, joka kaipaa, on jo tiellä, opettavat vanhat.

Miten ja missä

Ehkä tunnet jonkun kristityn, elämää kokeneen ihmisen, johon luotat. Kuulostele, voisitko avata hänelle sisintäsi. Jos, kysy rohkeasti, lähtisikö hän joksikin aikaa matkakumppaniksi. On tärkeää tutkailla asiaa yhdessä.

Entä kun et kerta kaikkiaan tunne ketään, jolta voisit kysyä? Voisitko ehkä kääntyä jonkun oman seurakuntasi työntekijän puoleen ja pyytää häntä miettimään asiaa kanssasi?

Tampereen seudulla toimii joukko hiippakunnan tai Hiljaisuuden Ystävät ry:n kouluttamia ohjaajia. Hengellinen matkakumppanuus on pitkän perinteen ja ymmärryksen mukaan luottamustehtävä, johon kasvetaan; ei tarjouduta, vaan tullaan kutsutuksi.

Ryhmässä

Kaipaisitko vertaisryhmää samoja kyselevien kanssa? Mikä estää sinua kokoamasta pientä joukkoa jakamaan hengellisen elämän kokemusta ja etsintää. Hiljentymään ja rukoilemaan? Tukea ja materiaalia voit niinikään kysellä retriittipapilta.

Henkilökohtaisesti ohjatussa retriitissä

Henkilökohtaisesti ohjattu retriitti on muutaman päivän mittainen jakso pienen ryhmän kanssa jossakin retriittipaikassa. Kullakin retriittiläisellä on oma ohjaaja, jolta hän saa Raamatun tekstejä päivittäisiin rukousmietiskelyihinsä. Kerran päivässä hän voi jakaa rukouskokemustaan ohjaajansa kanssa. Ryhmä ruokailee ja viettää messut yhdessä.