rss Uutisia

21.8.2017 Kasvotusten kipujen ja kauneuden äärellä

Kirjailija-terapeutti Tommy Hellsten ja laulaja-lauluntekijä Tommi Kalenius tuovat yhteisen Kasvotusten-kiertueensa Aleksanterin kirkkoon 30.8. kello 19.

Lue lisää

 

21.8.2017 Marhabanissa ollaan ihmisiksi

Kulttuurikeskus Marhabanin avajaisia vietetään 24.8. kello 14-17 Kalevan kirkon seurakuntasalissa. Jo kesän lyhyt startti on osoittanut, että Tampereella on suuri tarve matalankynnyksen kohtaamispaikalle.

Lue lisää

 

14.8.2017 Aleksanterin kirkon Kesätuokiossa pohditaan muslimien ja kristittyjen vuoropuhelua

Vuoropuhelu ja rinnakkaiselo muslimien kanssa ovat teemoja, jota joudumme miettimään tulevaisuudessa entistä enemmän. Näin pohtii hiippakuntadekaani ja islam-tutkija Ari Hukari, joka luennoi islaminuskoisten kohtaamisesta Aleksanterin kirkon kesätuokiossa.

Lue lisää

 

15.8.2017 Tule tutustumaan maksutta kirkkomuskariin

Starttimuskarit ovat maksuttomia tutustumisia muskariin, joihin on ilmoittauduttava. Ilmoittautumisia ottaa vastaan ohjaaja Arja-Riitta Karppelin (arja-riitta.karppelin@evl.fi). Starttimuskareita pidetään torstaina 17.8. Atalan seurakuntakodissa, perjantaina 18.8. Härmälän kirkossa ja maanantaina 21.8. Kaukajärven seurakuntakodissa.

Lue lisää

 

11.8.2017 Agricolaliike tuo Colamessun Tampereelle 18.8.

Agricolaliike on Helsingin Punavuoressa syntynyt stadin sykkivä sydän. Se on katu-uskottava, ei-pönäkkä, totuudellinen ja sekä rock-henkinen että klassinen. Avantgardistinen liike ei halua tehdä uutta, vaan vanhan hyvin.

Lue lisää

 

11.8.2017 Kalevankankaan tukimuuria on lujitettu tänäkin kesänä

Kalevankankaan hautausmaan etelänpuolen tukimuuri on tuhtia tekoa: sen suurimmat kivet ovat halkaisijaltaan puolimetrisiä. Ajan hammas on kuitenkin purrut, ja muuri kaipaa lujitusta.

Lue lisää

 

11.8.2017 Birgitan kirkkovaellus kutsuu 26.8.

Birgitan kirkkovaellus kutsuu reiteilleen jälleen elokuussa 26.8. Vaellusreittejä on useita erilaisia ja eripituisia.

Lue lisää

 

8.8.2017 Puistofiesta – Kirkko ♥ Tampere

Sunnuntain Puistofiestassa voi tutustua uusiin harrastusmahdollisuuksiin ja ajanviettotapoihin, kuulla monipuolista musiikkia ja nauttia fiesta-tunnelmasta. Haltuun otetussa puistossa on yli 150 tamperelaisen yhdistyksen, seuran ja yrityksen pistettä. Ja tietysti kirkko.

Lue lisää

 

4.8.2017 Kaipaus ja haitari soivat Vanhan kirkon Tangokirkossa Tapahtumien yönä

Virret muuttuvat tangoksi ja tango virsiksi Tapahtumien Yön Tangokirkossa 10.8. kello 18 Vanhassa kirkossa. Yhteislaulutilaisuudessa lauletaan rakastetuimpia virsiä ja tangoja kanttori Sanna Ketola-Laineen ja pastori Jussi Laineen johdolla.

Lue lisää

 

4.8.2017 Tapahtumien yönä Aleksanterin kirkossa soi gospel yli 60 laulajan ja muusikon voimin

Tapahtumien yönä Aleksanterin kirkossa soi gospel, kun svengaavaa amerikkalaista gospelia ja kirkkaimpia popmusiikin helmiä yhdistävä Lahden Gospelkuoro saapuu Tampereelle yli 60 laulajan ja muusikon voimin.

Lue lisää

 

2.8.2017 Silta ja Tamperelainen aloittivat jakeluyhteistyön

Tampereen seurakuntien Silta-lehti ja kaupunkilehti Tamperelainen ovat aloittaneet jakeluyhteistyön. Elokuun alusta lähtien lukijat voivat poimia molemmat julkaisut kaupungilta mukaansa lehtien yhteisestä telineestä.

Lue lisää

 

1.8.2017 Elvis Gospel 40th Anniversary-konsertti 15.8.

Elokuussa tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta Elvis Presleyn kuolemasta. ARON & Cool Company juhlistaa Elviksen legendaarista muistoa Elvis Gospel 40th Anniversary-konsertissa Aleksanterin kirkossa tiistaina 15.8 kello 19.

Lue lisää

 

1.8.2017 Ilmoittautuminen Kirkkomuskareihin on meneillään

Seurakuntien kirkkomuskarit alkavat elokuussa eri puolilla kaupunkia. Syksyn kirkkomuskareihin ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä Tampereen seurakuntien verkkosivulla.

Lue lisää

 

1.8.2017 Elokuu on suosittu vihkikuukausi

Elokuun ensimmäisestä päivästä lähtien voi varata hääkirkon ensi vuoden elokuulle. Ensimmäiset hääparit olivat odottamassa Seurakuntien talon ovella jo aamuseitsemältä.

Lue lisää

 

31.7.2017 Valon vuoksi –konsertti Tuomiokirkossa 6.8.

Suomen Naiskuoroliiton Louhi-kuoro esiintyy Tampereen tuomiokirkossa 6.8. kello 15. Pitkän linjan kuorolaisista koostuva liiton edustuskuoro osallistuu loppusyksystä kansainväliseen Canto sul Garda –kuorokilpailuun Italiassa, ja kilpailumatkaa varten valmisteltu ohjelmisto kuullaan nyt ennalta Tuomiokirkossa. Louhen laulajat ovat pääasiassa Suomen naiskuoroliiton jäsenkuorojen laulajia eri puolelta Suomea.

Lue lisää

 

25.7.2017 Björknäsin huvila sai uuden maalipinnan

Pättinniemen rakennushistoriallisesti merkittävä kaksikerroksinen huvilarakennus Björknäs sai uuden maalipinnan kesän aikana. Huvila sijaitsee Aitolahdessa Pättinniemen leirintäkeskuksen alueella, niemen kärjessä korkeimmalla paikalla.

Lue lisää

 

25.7.2017 Tunteita ja tangoa Tapahtumien Yössä

Suuret tunteet ovat läsnä Tampereen seurakuntien Tapahtumien Yön tarjonnassa. Kaipaus ja haitari soivat Vanhan kirkon Tangokirkossa, Rakkauden pyhiinvaellus kutsuu pariskuntia matkalle Tampereen sydämeen ja toisiinsa ja Aleksanterin kirkossa soi gospel kirkkoholvien täydeltä.

Lue lisää

 

24.7.2017 Iskelmämessussa 1.8. saa laulaa sydämensä pohjasta

Hetki lyö, Lumi teki enkelin eteiseen, Tähdet tähdet… Nämä ja monet muut 60-70 –lukujen rakastetuimmat iskelmät kajahtavat Pyynikin kesäteatterin Iskelmämessussa tiistaina 1.8.

Lue lisää

 

24.7.2017 Gospelia Näsijärven aalloilla

Laulava gospellaiva M/S Merete seilaa Mustalahden satamasta Näsijärvelle huomenna 25.7. ja 15.8. klo 18-20. Risteilyn juontajana ja laulattajana palvelee rokkipappi Tarvo Laakso ja laivan kurssia valvoo kapteeni Konsta Suoniemi.

Lue lisää

 

19.7.2017 Viinikan iltasoitto kajahtaa kirkontornista elokuussa

Viinikan kirkon kellotornista soi Lutherin virsi Jumala ompi linnamme trumpetilla soitettuna reformaation juhlavuoden kunniaksi elokuussa.

Lue lisää

 

14.7.2017 Tuomiokirkon legendaarinen urkukonserttisarja polkaistaan käyntiin 20.7.

Perinteikkääseen konseptiin perustuva Tuomiokirkon Kesäillan urkumusiikkia -konserttisarja tutustuttaa kuulijoita tänä kesänä urkumusiikin kovaan ytimeen - huumoria unohtamatta. Heinäkuun 20. päivä alkava konserttisarja esittelee urkutaidetta monipuolisimmillaan – kenttä esitellään melkein kauttaaltaan.

Lue lisää

 

9.7.2017 Herättäjäjuhlien viestikapula siirtyi Tampereelle

Herännäisten kesäjuhlat päättyvät tänään Nilsiässä. Ensi kesänä kokoonnutaan Tampereen Liisanpuistoon, Kalevan kirkon kainaloon.

Lue lisää

 

5.7.2017 Pihakirkkojen kesä – sanaa, saunomista ja puutarhoja

Kesän kirkkohetket pidetään vuodenaikaan sopivasti ulkoilmassa – omakotitalojen puutarhoissa ja erilaisissa mielenkiintoisissa ulkoilmakohteissa, Nekalan siirtolapuutarhasta Rajaportin saunaan.

Lue lisää

 

3.7.2017 Kaleva houkuttelee kiinnostavien luentojen pariin

Heinäkuun ajan Kalevan kirkossa kokoontuu perinteinen kesäkerho, jossa kuullaan seurakuntalaisten luentoja erilaisista teemoista.

Lue lisää

 

28.6.2017 Hautausmaakierrokset näyttävät Tampereen ja tamperelaiset uudesta näkökulmasta

Suosituille hautausmaakierroksille pääsee jälleen heinä- ja elokuun iltoina. Kalevankankaan ensimmäisellä kävelykierroksella kuljetaan jo iltapäivällä 5.7. historian ja runon askelin.

Lue lisää

 

Marhaban-keskus on kaikkien olohuone Kalevassa

Kalevan kirkon alakertaan aukeaa torstaina 29.6. Marhaban-keskus. Marhaban-keskus on kulttuurien kohtaamispaikka Tampereella. Keskuksen ovet ovat avoinna kaikille.

Lue lisää

 

26.6.2017 Vanha raha kantaa reformaation viestiä Kivikirkon messussa 2.7.

Kivikirkon messussa 2.7. Messukylän vanhassa kirkossa muistetaan reformaation vakiintumisen aikoja. Reformaation aikaisen rahan mallinen muistomitali on myynnissä diakoniatyön hyväksi.

Lue lisää

 

20.6.2017 Muraali kaunistaa näkymää Kyttälässä

Kuvataiteilijat Miina Laine ja Tiina Kaisa Leppänen ovat toteuttaneet seinämaalauksen seurakuntien omistaman rakennuksen seinään Kyttälänkatu 1:n ja Rongankatu 2:n välisellä pihalla Koskipuiston lähellä.

Lue lisää

 

19.6.2017 Suntion etikettiohjeet kesän kirkkojuhliin

– Kirkkosalissa tilanneherkkyys on hyvästä ja äänen käytön arvioiminen tärkeää. Näin toteaa Finlaysonin kirkon suntio Jarmo Malkamäki ja lisää, että tavallisella arkijärjellä pärjää kirkossa mainiosti.

Lue lisää

 

19.6.2017 Seurakuntien talossa oleva valokuvanäyttely kertoo Hipposkylän elämästä

Kylä keskellä kaupunkia on Tarja Lahtisen valokuvanäyttely Hipposkylästä Tampereen Kissanmaalta. Esillä on käsittelemättömiä tuokiokuvia Hipposkylän arjesta.

Lue lisää