rss Tampereen seurakuntien uutiset

25.9.2018 Täpötäysi kirkko juhlisti rauhaa

Rauhan ilta 1918 kokosi Tuomiokirkkoon yli 1600 ihmistä ja kirkkopuistossa iltaa seurasi jättinäytöltä 150.

Lue lisää

 

24.9.2018 Valopolku Syklille seurakunnilta käsityönä tehtyjä jätkänkynttilöitä

Tampereen Tohlopin metsään avataan lauantaina 29. syyskuuta valopolku Sykli.

Lue lisää

 

21.9.2018 Seurakuntavaalien alustavat ehdokaslistat on julkaistu

Tampereella ehdolle on asettunut 210 seurakuntalaista. Ehdokaslistat ovat alustavia, ne vahvistetaan 1.10., ja samalla ehdokkaat saavat myös äänestysnumerot.

Lue lisää

 

19.9.2018 Peräkonttikirppis tuotti 12 500 euroa ruoka-avun asiakkaiden hyväksi!

Sunnuntaina 16.9. Tampereen Keskustori täyttyi jo 20. kerran Moron peräkonttikirppiksen tiimoilta. Aurinkoinen päivä ja yli 400 kirppismyyjää houkutteli paikalle tuhansia pirkanmaalaisia.

Lue lisää

 

Ilmoittautuminen rippikouluihin on käynnissä nyt!

Riparille Suomeen, Englantiin, Saksaan vai Viroon? Ehkä sittenkin vaeltamaan Lappiin tai fillaroimaan saaristoon? Myös musiikinystäville, liikkujille ja jopa seikkailijoille on oma riparinsa Tampereen seurakuntien valikoimassa.

Lue lisää

 

18.9.2018 Tampereen muistovuoden päätapahtuma järjestetään Tuomiokirkossa 24.9. kello 18

Rauhan ilta 1918 marssittaa lavalle esityksiä Tytöt 1918 ja Sovinto –musikaaleista ja kutoo niistä kokonaisuuden, jonka kantava teema on sovinto.

Lue lisää

 

17.9.2018 Ehdokkuus kiinnostaa edelleen seurakuntavaaleissa

Seurakuntapäättäjän tehtävät kiinnostavat paria sataa tamperelaista. Seurakuntavaaliehdokkaiden määrä laski jonkin verran edellisvaaleista. Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi maanataina 17. syyskuuta.

Lue lisää

 

12.9.2018 Kirkkomusiikki soi kaupungilla 19. syyskuuta

Kirkkomusiikki soi ympäri maan keskiviikkona 19. syyskuuta. Silloin 1 000 kanttoria ja 50 000 kirkkomusiikin harrastajaa vievät kirkkomusiikin sinne, missä ihmiset liikkuvat. Tampereella voi muun muassa osallistua kuoroharjoituksiin Aleksanterin kirkossa ja yhteislaulutilaisuuteen Keskustorilla.

Lue lisää

 

11.9.2018 Vielä muutama päivä aikaa ilmoittautua ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin

Seurakuntavaalit pidetään 18. marraskuuta. Ehdokkaaksi ehtii vielä ryhtyä, ehdokasasettelu päättyy 17. syyskuuta. Nyt on aika miettiä, kiinnostaako itseä olla päättämässä, millaista seurakunnan työ on Tampereella seuraavina neljänä vuotena.

Lue lisää

 

31.8.2018 Täällä kuollaan! Luentosarja kuolemasta alkaa 18.9.

Voimasanoja Raamatusta -luentosarja käsittelee kuolemaa. Kuolemaa lähestytään syksyn luennoissa pelon, surun ja toivon näkökulmista. Kuolema-aiheiset luentoillat järjestetään Kulttuuritalo Laikussa Keskustorin kupeessa.

Lue lisää

 

10.9.2018 Perhetorilta vinkkejä vanhemmuuteen ja apua arkeen

Lapsiperhearki on rikasta ja ihanaa mutta myös uuvuttavaa. Perhetorilla 22.9. Jari Sinkkonen tarjoaa vinkkejä vanhemmuuteen ja uusia näkökulmia parisuhteeseen. Myös lapsille on luvassa hauskaa ohjelmaa.

Lue lisää

 

3.9.2018 Hyvinvointi ja muiden auttaminen teemoina kaupunkivaelluksella 6.10.

Birgitta-kaupunkivaellus on päivän mittainen matka, jonka aikana voi hiljentyä, kulkea luonnossa ja kaupunkiympäristössä sekä jakaa ajatuksia muiden ryhmäläisten kanssa. Vaellus järjestetään lauantaina 6. lokakuuta Tampereella.

Lue lisää

 

31.8.2018 Parisuhde ja vanhemmuus-teemaillat neuvoloissa

Onko perheeseenne on saapumassa uusi jäsen. Teemailloissa pohditaan parisuhdetta muuttuvassa elämäntilanteessa ja etsitään yhdessä askelmerkkejä riittävän hyvään rakkauteen ja vanhemmuuteen. Mikä suhteessanne tuo iloa ja voimavaroja vanhemmuuteen? Millä alueella tahtoisitte vielä kasvaa, oppia ymmärtämään toista entistä paremmin.

Lue lisää

 

23.8.2018 Rauhan ilta 1918 Tuomiokirkossa

Mittavassa yhteistyöproduktiossa kuljetaan sodan kauhuista kohti sovintoa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Lue lisää

 

17.8.2018 Kiinnostaako kerhon ohjaaminen

Kerhonohjaajia kaivataan jokaiseen seurakuntaan. Suosittuja kerhoja ovat kokkikerhot ja pelikerhot, joihin erityisesti kaivataan uusia ohjaajia. Myös uudet kerhot ovat mahdollisia.

Lue lisää

 

17.8.2018 Sinkkutoiminta on avointa kaikille kiinnostuneille

Sinkkujen syyskauden lauantai-iltojen kokoontumiset jatkuvat Nekalassa ja Linnainmaalla. Myös kävelyretket jatkuvat Aleksanterin kirkolta lauantaisin. Lauantaina 18.8. kävellään Kaupin maastossa.

Lue lisää

 

10.8.2018 Tule Kirkkomuskariin! Voit tutustua toimintaan elokuussa ilmaiseksi

Elokuussa kirkkomuskaritoimintaan pääsee maksutta tutustumaan sekä avoimissa Kirkkomuskarihetkissä että Starttimuskareissa. Avoimiin kirkkomuskarihetkiin voi osallistua vaikka hetken mielijohteesta, kun taas starttiryhmiin pitää etukäteen ilmoittautua.

Lue lisää

 

9.8.2018 I'll be Bach ja Iskelmämessu - Tapahtumien Yö on musiikin juhlaa!

Elokuvamusiikkia uruilla ja messu, jonka musiikkina soi aito iskelmä. Tampereen seurakuntien kattaus on valmis!

Lue lisää

 

7.8.2018 Hatanpään kartanossa järjestetyssä Hääyössä tahdottiin 32 kertaa

Tämän syksyinen Hääyö järjestettiin 1. elokuuta Hatanpään kartanossa.

Lue lisää

 

7.8.2018 Kesäisessä Teiskossa maalarit laittavat pappilan uuteen uskoon

Heinäkuun helteessä Teiskon vanhassa pappilassa paiskitaan töitä. Maalarit ovat olleet kesän yli kiireisiä ja työ on edennyt tasaista vauhtia.

Lue lisää

 

31.7.2018 Tapahtumien yö seurakunnissa – Nää biisit iskee sun tajuntaan!

– Tapahtumien yön Iskelmämessun biisilista on kasattu rakkaudella – laulamaan tulevien ihmisten tarpeet edellä ja messun luonne huomioiden, kuvailee Pirkanmaan musiikkiopiston apulaisrehtori Timo Saarinen, joka on ollut mukana suunnittelemassa loppukesän iskelmäpläjäystä.

Lue lisää

 

19.7.2018 Viinikan Iltasoitossa trumpetisti kapuaa kirkontorniin

Kesä-heinäkuun vaihteessa, 30.7. – 5.8. , Viinikan kirkontornista kajahtaa jo toisena vuonna peräkkäin. Trumpetisti soittaa kirkon tornista tunnetun Virren Jumala ompi linnamme kello 20 kahteen ilmansuuntaan.

Lue lisää

 

19.7.2018 Tampereen kesäpappi tarjoaa tukea ihmisille

Jiri Santaharju aloitti Tampereen seurakuntien kesäpappi-pestinsä kesäkuun alussa.

Lue lisää

 

8.7.2018 Tampereen herättäjäjuhlilla rohkaistiin murtamaan muureja

Herättäjäjuhlat järjestettiin viikonloppuna Tampereella Kalevan kirkon ympäristössä. Laaja ohjelmavalikoima ja erinomainen sää houkuttelivat juhlille kaikkineen 29 500 osallistujaa.

Lue lisää

 

8.7.2018 Pekka Haavisto korosti iltaseuroissa sovinnollisuutta

Rakkaus joka katkeruuden voittaa ja kaunan murtaa, on salattu. Siionin virsi 100 aloitti iltaseurat, joissa puhuttiin perinteestä ja väkivallan ja tuhon välttämisestä, ikävästä ja ikävöintiin sairastumisesta, elämän valinnoista ja tekemättä jättämisestä, eriarvoistumisesta ja yhteisestä hyvästä.

Lue lisää

 

7.7.2018 Tampereen herättäjäjuhlilla todettiin, ettei Jumalan selän taakse voi mennä piiloon vastuutaan

Dosentti Outi Lehtipuu, piispa Matti Repo, muusikko Jaakko Löytty, kansanedustaja Pekka Haavisto ja Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Rantala keskustelivat rauhasta, sovinnosta, oikeudenmukaisuudesta ja ihmisen vastuusta.

Lue lisää

 

6.7.2018 Lauri Lyly toivotti herättäjäjuhlien kävijät tervetulleiksi rakennustyömaalle

Liisanpuistoon, Kalevan kirkon ympäristöön, saapui perjantai-iltana tuhansittain kansaa herättäjäjuhlien ensimmäiseen iltatilaisuuteen juhlakentällä. Aattoseurat osoittautuivat menestykseksi.

Lue lisää

 

6.7.2018 Isosaarta ei ole unohdettu

Isosaaren leirikeskuksessa ei enää järjestetä leirejä mutta sitä voi vuokrata omaan käyttöön kuka tahansa. Vaikka leirikeskusta ei enää aktiivisesti kehitetä, niin sen peruskunnosta huolehditaan edelleen.

Lue lisää

 

5.7.2018 Lasten pyhiinvaellus on rukousmatka luontoon

Kuljemme Lasten pyhiinvaellusreittiä Näsin puistossa ja matkan ensimmäisellä etapilla pysähdymme etsimään puskissa ja kivikoissa piileskeleviä haituloita – Kirsi Kunnaksen runohahmosta tehtyjä pieniä veistoksia.

Lue lisää

 

5.7.2018 Herättäjäjuhlat - sallittu kaikille!

Onko körttihomma sinulle ihan vierasta ja herättäjäjuhlat mielestäsi hihhulitouhua? Haastamme sinut altistumaan uudelle ja testaamaan ennakkoluulosi. Tule rohkeasti hengaamaan juhla-alueelle ja tutkimaan uteliaasti mitä on körttiläisyys vuonna 2018!

Lue lisää

 

Seuraavat