rss Uutisia

28.6.2017 Hautausmaakierrokset näyttävät Tampereen ja tamperelaiset uudesta näkökulmasta

Suosituille hautausmaakierroksille pääsee jälleen heinä- ja elokuun iltoina. Kalevankankaan ensimmäisellä kävelykierroksella kuljetaan jo iltapäivällä 5.7. historian ja runon askelin.

Lue lisää

 

Marhaban-keskus on kaikkien olohuone Kalevassa

Kalevan kirkon alakertaan aukeaa torstaina 29.6. Marhaban-keskus. Marhaban-keskus on kulttuurien kohtaamispaikka Tampereella. Keskuksen ovet ovat avoinna kaikille.

Lue lisää

 

26.6.2017 Vanha raha kantaa reformaation viestiä Kivikirkon messussa 2.7.

Kivikirkon messussa 2.7. Messukylän vanhassa kirkossa muistetaan reformaation vakiintumisen aikoja. Reformaation aikaisen rahan mallinen muistomitali on myynnissä diakoniatyön hyväksi.

Lue lisää

 

20.6.2017 Muraali kaunistaa näkymää Kyttälässä

Kuvataiteilijat Miina Laine ja Tiina Kaisa Leppänen ovat toteuttaneet seinämaalauksen seurakuntien omistaman rakennuksen seinään Kyttälänkatu 1:n ja Rongankatu 2:n välisellä pihalla Koskipuiston lähellä.

Lue lisää

 

19.6.2017 Suntion etikettiohjeet kesän kirkkojuhliin

– Kirkkosalissa tilanneherkkyys on hyvästä ja äänen käytön arvioiminen tärkeää. Näin toteaa Finlaysonin kirkon suntio Jarmo Malkamäki ja lisää, että tavallisella arkijärjellä pärjää kirkossa mainiosti.

Lue lisää

 

19.6.2017 Seurakuntien talossa oleva valokuvanäyttely kertoo Hipposkylän elämästä

Kylä keskellä kaupunkia on Tarja Lahtisen valokuvanäyttely Hipposkylästä Tampereen Kissanmaalta. Esillä on käsittelemättömiä tuokiokuvia Hipposkylän arjesta.

Lue lisää

 

16.6.2017 Sunnuntai 18.6. on kesän vilkkain konfirmaatiopäivä

Kirkot Tampereella ja ympäri Suomen täyttyvät tulevana sunnuntaina iloisesta juhlaväestä kesän vilkkaimpana konfirmaatiopäivänä. Konfirmaatio on rippikoululaisten, heidän läheistensä ja koko seurakunnan juhla.

Lue lisää

 

16.6.2017 Kappeli kiinnostaa Viikinsaaressa

Pyhäjärven kappelissa on riittänyt niin paljon kävijöitä, että vieraskirja on vaihdettava uuteen, hymyilee Eija Mustalahti. Hän on miehensä kanssa toiminut Viikinsaaren kappelin vapaaehtoisena jo muutaman kesän ajan.

Lue lisää

 

6.6.2017 Tampereen Tiekirkoissa soi

Noin 260 Tiekirkkoa etelästä pohjoiseen avaa jälleen ovensa kesäteillä kulkevien iloksi. Tampereella Tiekirkkoja ovat Aleksanterin kirkko, Finlaysonin kirkko ja Viinikan kirkko.

Lue lisää

 

5.6.2017 Maksuttomat kesäkerhot 1.–4. luokkalaisille alkavat 6.6.

Kesäkerhot ovat 1.–4. luokkalaisille tytöille ja pojille. Kerhot alkavat tiistaina 6.6. ja jatkuvat perjantaihin 30.6. asti. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita ja mukaan otetaan omat eväät.

Lue lisää

 

5.6.2017 Vihreä pyhiinvaellus Pispalasta Pyynikille 7.6. on Vihreän Viikon ohjelmaa

Koko kaupungin Vihreä viikko 6.–12. kesäkuuta on täynnä erilaisia ympäristötapahtumia ja luontoretkiä. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia.

Lue lisää

 

2.6.2017 Valtuusto käsitteli viime vuoden taloutta ja toimintaa

Tampereen seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto käsitteli vuoden 2016 toimintakertomusta ja tilinpäätöstä kokouksessaan 1.6.2017. Tilikausi oli noin 4,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Suurin kertaluonteinen erä syntyi Mustalahden kadun kiinteistökehityshankkeesta. Myös verotuloja kertyi arvioitua enemmän, sillä seurakuntien jäsenmäärä kasvoi hieman. Ylijäämästä varattiin 4,4 miljoonaa euroa peruskorjaus- ja rakennushankkeisiin.

Lue lisää

 

30.5.2017 John the Baptist -oratorio juhlistaa 110-vuotiasta Tuomiokirkkoa

John the Baptist -oratoriossa nykypäivään tuotu Johannes Kastajan tarina kerrotaan musiikkiteatterin keinoin. Oratorio pohjaa Lähi-idän musiikkiperintöön, ja sitä on rikastettu jazz-, afro- ja maailmanmusiikin vaikutteilla, jotka tuovat kertomukseen raikkaan tuulahduksen.

Lue lisää

 

26.5.2017 Tampere Guitar Festivalin tähdet soittavat kirkoissa

Klassista kitaramusiikkia kuullaan Finlaysonin kirkossa tiistaina 6.6. ja Vanhassa kirkossa keskiviikkonan 7.6. Tampere Guitar Festivalin aikana.

Lue lisää

 

26.5.2017 Kalevan kesäkuoro kaipaa laulajia

Kalevan kirkossa kokontuu Tampereen seurakuntien ainoa kesäkuoro, jossa voi harrastaa vapaamuotoista laulantaa. Kuoro on kaikille avoin ja maksuton. Ensimäisen kokoontuminen on tiistaina 30.5.

Lue lisää

 

23.5.2017 Onko köyhyys syntiä? pohdituttaa Tampereen sosiaalifoorumissa helatorstaina 25.5.

Mahdollisuuksien tori ja Tampereen sosiaalifoorumi kutsuvat keskustelemaan yhteiskunnan tulevaisuudesta ja globaalista oikeudenmukaisuudesta Väinö Linnan aukiolle helatorstaina 25. toukokuuta.

Lue lisää

 

22.5.2017 Hautojen hoito sujuu yhteispelillä

Kesäkauden valmistelutöitä tehdään jo ahkerasti Tampereen seurakuntien hautausmailla, ja ensimmäiset kausityöntekijät ovat aloittaneet työnsä jo huhtikuun viimeisellä viikolla.

Lue lisää

 

22.5.2017 Helatorstaina on tarjolla ylitsekuohuvaa armoa, keskiajan kaikuja ja juhlamessuja

Lieneeköhän milloinkaan aikaisemmin Tampereella juhlittu helatorstaita yhtä näyttävästi kuin tänä vuonna, kun samalla juhlitaan reformaation 500-vuotistaipaletta?

Lue lisää

 

22.5.2017 100 kuoroa juhlii satavuotiasta Suomea Keskustorilla 24.5.

Keskustorilla raikaa keskiviikkona 24.5. kuorolaulu, kun sata pirkanmaalaista kuoroa kokoontuu yhteen juhlistamaan satavuotiasta Suomea.

Lue lisää

 

22.5.2017 Helatorstain Tuomasmessussa iloitaan uskon lahjasta

Helatorstaina iloitaan Kristuksen ylösnousemuksesta ja uskon lahjasta. Tuomasmessun reformaation juhlamessun teemana on Usko. Nyt!

Lue lisää

 

18.5.2017 Kalevi Kiviniemi on Suomen musiikin historian lähteillä Tuomiokirkossa 21.5.

Urkutaituri Kalevi Kiviniemelle urut eivät ole vaan soitin, vaan innoituksen lähde ja jatkuvan tutkiskelun kohde. Sunnuntaina 21.5. hän soittaa uruilla, joita pitää Skandinavian parhaimpina.

Lue lisää

 

18.5.2017 Keskiajan kaikuja Viinikan kirkolla helatorstaina 25.5.

Viinikan kirkolla pääsee helatorstaina 25.5. sukeltamaan 500 vuoden takaisiin tunnelmiin kaikilla aisteilla, kun Kaartotie Viinikan kirkon kohdalla muuttuu keskiaikahenkeä huokuvaksi markkina-alueeksi.

Lue lisää

 

17.5.2017 Tommy Hellsten pohtii läsnäolon salaisuutta sunnuntaina 21.5. Aleksanterin kirkossa

Kirjailija-terapeutti Tommy Hellsten kertoo tulevansa paikalle ”kiitollisena, mutta samalla myös pienellä vavistuksella”.– Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun puhun Tampereella missään kirkossa.

Lue lisää

 

11.5.2017 Toisenlaiset Lahjat auttavat kehitysmaissa -näyttely seurakuntien talossa

Toisenlainen Lahja on ekologinen ja eettinen lahja, jolla ilahdutat ystävääsi ja autat samalla kehitysmaiden ihmisiä. Toisenlainen lahja -näyttelyssä kerrotaan kuvin, miten lahjat ovat auttaneet kehitysmaiden ihmisiä. Näyttely on Seurakuntien talon aulassa 12.5.-16.6.

Lue lisää

 

10.5.2017 Vuoden ensimmäinen Aamukaste 27.5. Finlaysonin kirkossa

Aamukaste on Tampereen seurakuntien kahdesti vuodessa järjestämä kastejuhla, johon voi tuoda pienen tai vähän isommankin lapsen kastettavaksi. Aamukaste on vaivaton paketti, johon sisältyy kaikki kakkukahveista somistuksiin – juhla odottaa kasteväkeä valmiiksi katettuna.

Lue lisää

 

9.5.2017 Ylitsekuohuvaa armoa messusta & hanasta helatorstaina

Kirkko ja olutfestivaali lyövät hynttyyt yhteen reformaation merkkivuoden kunniaksi: Keskustorin Suuret Oluet - Pienet Panimot –olutfestivaaleilla järjestetään ulkoilmamessu Ylitsekuohuvaa armoa helatorstaina 25.5. kello 11.

Lue lisää

 

4.5.2017 Jaa piikkisi ja ruususi Tuomiokirkon juhlanäyttelyssä

Tänä vuonna 110 vuotta täyttävää Tampereen tuomiokirkkoa juhlistetaan 14.5. avattavalla Piikit ja ruusut – Tuomiokirkko 110 vuotta -näyttelyllä. Kirkon sisätiloihin suunniteltu näyttely muodostuu kolmesta osasta, joista jokainen avaa oman näkökulmansa kirkkoon ja kirkon ympärillä tapahtuvaan elämään.

Lue lisää

 

2.5.2017 Ilmoittautuminen Hääyöhön on alkanut

Keväinen Hääyö kutsuu sanomaan tahdon joukolla. Hääyö järjestetään 24.5. Tampereen Finlaysonin kirkossa ja vihkitilaisuuden jälkeen juhlaväelle on luvassa kakkukahvit Näsilinnan palatsin upeassa Café Milavidassa.

Lue lisää

 

27.4.2017 Äärimmäinen kuivuus Itä-Afrikassa – Tampereen seurakunnilta 20 000 euroa Etelä-Sudaniin

Itäinen Afrikka kärsii ennätysmäisestä kuivuudesta. Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut keräyksen Etelä-Sudanin, Kenian ja Somalian kuivuudesta johtuvan katastrofaalisen nälänhädän vuoksi.

Lue lisää

 

18.4.2017 Ilmoittautuminen Kirkkopyöräilyyn on alkanut

Ketjujen rasvaukset ja renkaiden pumppaukset on hyvä saada pikimmiten alta pois, sillä kevät puhkeaa pian täyteen kukkaan ja pyöräilykelit ovat jälleen parhaimmillaan.

Lue lisää