rss Tampereen seurakuntien uutiset

Viinikan Iltasoitossa trumpetisti kapuaa kirkontorniin

Kesä-heinäkuun vaihteessa, 30.7. – 5.8. , Viinikan kirkontornista kajahtaa jo toisena vuonna peräkkäin. Trumpetisti soittaa kirkon tornista tunnetun Virren Jumala ompi linnamme kello 20 kahteen ilmansuuntaan.

Lue lisää

 

Tampereen kesäpappi tarjoaa tukea ihmisille

Jiri Santaharju aloitti Tampereen seurakuntien kesäpappi-pestinsä kesäkuun alussa.

Lue lisää

 

8.7.2018 Tampereen herättäjäjuhlilla rohkaistiin murtamaan muureja

Herättäjäjuhlat järjestettiin viikonloppuna Tampereella Kalevan kirkon ympäristössä. Laaja ohjelmavalikoima ja erinomainen sää houkuttelivat juhlille kaikkineen 29 500 osallistujaa.

Lue lisää

 

8.7.2018 Pekka Haavisto korosti iltaseuroissa sovinnollisuutta

Rakkaus joka katkeruuden voittaa ja kaunan murtaa, on salattu. Siionin virsi 100 aloitti iltaseurat, joissa puhuttiin perinteestä ja väkivallan ja tuhon välttämisestä, ikävästä ja ikävöintiin sairastumisesta, elämän valinnoista ja tekemättä jättämisestä, eriarvoistumisesta ja yhteisestä hyvästä.

Lue lisää

 

7.7.2018 Tampereen herättäjäjuhlilla todettiin, ettei Jumalan selän taakse voi mennä piiloon vastuutaan

Dosentti Outi Lehtipuu, piispa Matti Repo, muusikko Jaakko Löytty, kansanedustaja Pekka Haavisto ja Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Rantala keskustelivat rauhasta, sovinnosta, oikeudenmukaisuudesta ja ihmisen vastuusta.

Lue lisää

 

6.7.2018 Lauri Lyly toivotti herättäjäjuhlien kävijät tervetulleiksi rakennustyömaalle

Liisanpuistoon, Kalevan kirkon ympäristöön, saapui perjantai-iltana tuhansittain kansaa herättäjäjuhlien ensimmäiseen iltatilaisuuteen juhlakentällä. Aattoseurat osoittautuivat menestykseksi.

Lue lisää

 

6.7.2018 Isosaarta ei ole unohdettu

Isosaaren leirikeskuksessa ei enää järjestetä leirejä mutta sitä voi vuokrata omaan käyttöön kuka tahansa. Vaikka leirikeskusta ei enää aktiivisesti kehitetä, niin sen peruskunnosta huolehditaan edelleen.

Lue lisää

 

5.7.2018 Lasten pyhiinvaellus on rukousmatka luontoon

Kuljemme Lasten pyhiinvaellusreittiä Näsin puistossa ja matkan ensimmäisellä etapilla pysähdymme etsimään puskissa ja kivikoissa piileskeleviä haituloita – Kirsi Kunnaksen runohahmosta tehtyjä pieniä veistoksia.

Lue lisää

 

5.7.2018 Herättäjäjuhlat - sallittu kaikille!

Onko körttihomma sinulle ihan vierasta ja herättäjäjuhlat mielestäsi hihhulitouhua? Haastamme sinut altistumaan uudelle ja testaamaan ennakkoluulosi. Tule rohkeasti hengaamaan juhla-alueelle ja tutkimaan uteliaasti mitä on körttiläisyys vuonna 2018!

Lue lisää

 

5.7.2018 Konsertteja joka makuun!

Herättäjäjuhlat tarjoilee upean kattauksen erilaisia konsertteja. Konsertteja järjestetään niin kirkoissa kuin avaran taivaan allakin.

Lue lisää

 

29.7.2018 Kaupinkatu suljetaan liikenteeltä 3.-9.7. herättäjäjuhlien takia

Kaupinkatu Tampereen Kalevassa Liisankadun ja Liisanpuisto-kadun välillä suljetaan liikenteeltä tiistaina 3.7. klo 10 herättäjäjuhlien takia. Katu avataan jälleen maanantaina 9.7. klo 18.

Lue lisää

 

28.6.2018 Jorma Hynninen Aholansaari Sinfoniettan solistina

Kamariorkesteri Aholansaari Sinfonietta esiintyy Tampereen herättäjäjuhlilla Kalevan kirkossa lauantaina 7. heinäkuuta kello 20, solistina on baritoni Jorma Hynninen.

Lue lisää

 

28.6.2018 Harjun seurakunnan kirkkoherran virkaan kahdeksan hakijaa

Harjun seurakunnan kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun kirkkoherra Veli-Pekka Järvinen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle 1. toukokuuta 2019 lukien. Viran hakuaika päättyi 25. kesäkuuta 2018. Virkaan haki kahdeksan henkilöä.

Lue lisää

 

26.6.2018 Tuomiokirkon urkujen pillit taipuvat yllättäviinkin musiikkilajeihin

Tuomiokirkon kanttori Esa Toivola on koonnut Katedraali.org -nimisen konserttikokonaisuuden, joka alkaa torstaina 28. kesäkuuta ja huipentuu Tapahtumien yössä 9. elokuuta pidettävään I’ll be Bach -konserttiin.

Lue lisää

 

26.6.2018 Herättäjäjuhlat alkavat ensi viikolla Tampereella

Herättäjäjuhlien pääjuhlapaikka on 6.-8.7. Liisanpuistossa, Kalevan kirkon vieressä, mutta juhlat pilkahtelevat näkyviin eri puolilla Tamperetta esimerkiksi katusoittajina, konsertteina ja eri puolilta Suomea saapuvina juhlavieraina. Mukana nähdään toivottavasti myös paljon tamperelaisia.

Lue lisää

 

25.6.2018 Hautausmaakierroksilla tuhansia tarinoita ja kaupungin historiaa

Tampereen seitsemän hautausmaata kätkevät tuhansia tarinoita ja satojatuhansia ihmiskohtaloita, kaupungin historiaa pitkältä ajalta, nykypäivääkin. Muistomerkit tyyleineen, tietoineen ja koristeluineen ovat kiehtovia sinällään, niistä pystyy lukemaan ja päättelemään paljon.

Lue lisää

 

25.6.2018 Hengelliset ja poliittiset laulut Tuomiokirkon siipien suojassa 3.7.

Tampereella kuullaan heinäkuun alussa Suojaavat siivet -konserteissa ainutlaatuinen ja ristiriitainenkin ohjelmisto. Esitettävät kappaleet on valittu puhuttelevuuden, ei musiikkityylin mukaan. Erityisesti tiistain 3.7. konserttiin toivotetaan tamperelaiset tervetulleiksi.

Lue lisää

 

20.6.2018 Juhannusjuhlia suven sylissä

Juhannusta voi viettää luonnonhelmassa ulkosalla myös kaupungissa. Tesomajärven rannalla pidettävä juhannusaaton illanvietto, Hervannan kansainvälinen juhannusjuhla Ahvenisjärven rannalla ja Ilkon juhannusjuhlat tuovat kirkon luonnon keskelle.

Lue lisää

 

19.6.2018 Tiekirkko on taivaallinen taukopaikka

Kauniit kirkot ja kirkkoympäristöt tarjoavat levollisen vaihtoehdon tauolle ja runsaasti katsottavaa ja koettavaa kulttuurinnälkäisille tai hetken hiljentymistä kaipaaville.

Lue lisää

 

19.6.2018 Keskikesän juhlat Ilkossa

Perinteistä Tampereen seurakuntien juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona 22. kesäkuuta Ilkon kurssikeskuksessa. Keskikesän juhlan kruunaa pihakirkossa pidettävä Tuomasmessu.

Lue lisää

 

14.6.2018 Tunnelmallinen Hääyö Hatanpään kartanossa 1.8.

Arboretumin kukkaloistoa ja kartano kristallikruunuineen – alkusyksyn Hääyössä tahdotaan Hatanpään kartanon tunnelmallisessa miljöössä.

Lue lisää

 

12.6.2018 Tuomiokirkon urut soivat uusin ilmein

Tampereen tuomiokirkon perinteinen urkukonserttisarja Kesäillan urkumusiikkia jatkuu uudistuneella nimellä Katedraali.org. Kansainväliset ja suomalaiset urkurivieraat sekä kaupungin omat urkurit esiintyvät 28.6.–9.8. torstaisin kello 19.

Lue lisää

 

12.6.2018 Osta itselle tai tarjoa vähävaraisen perheen lapselle kiva ilta Särkänniemessä 7.7.!

Herättäjäjuhlilla myydään Särkänniemen iltalaiterannekkeita hintaan 25 € (yli 120 cm) ja 19 € (alle 120 cm). Rannekkeella pääsee Särkänniemen laitteisiin 7. heinäkuuta kello 16–21.

Lue lisää

 

5.6.2018 Lapset ja kummit kutsutaan retkelle

Lasten katedraali kutsuu tenavat ja kummit piknikille Finlaysonin kirkon pihamaalle sunnuntaina 17. kesäkuuta kello 11–15.30.

Lue lisää

 

5.6.2018 Kitara kulkee kirkossakin

Tampere Guitar festivaalilla on jälleen tarjolla pari kirkkokonserttia. Tampereella Antero Pellikka soittaa lounasmusiikkia keskiviikkona 6.6. kello 12-12.30 Aleksanterin kirkossa.

Lue lisää

 

1.6.2018 Kesäkuoro tuo helpotusta laulun puutostilaan

Toukokuussa lauletaan kuoroissa kauden viimeisiä lauluja, ja kesäkuun koittaessa moni lauluintoinen ihminen on yhtä harrastusta köyhempi. Laulun puutostilaan on tarjolla lääkettä, sillä Tuomiokirkkoseurakunnan kesäkuoro sekä kuoro- ja laulukoulu Akordin kesäkoulu harjoittelevat koko kesän.

Lue lisää

 

31.5.2018 Papit ja diakoniatyöntekijät jalkautuivat pienpanimo -tapahtumaan

Suuret Oluet – Pienet Panimot, eli SOPP festivaaleilla soi lauantaina 26.5. virret. Myös pappeja ja diakoniatyöntekijöitä oli soluttautunut iloiseen joukkoon.

Lue lisää

 

30.5.2018 Opastetut kierrokset Nottbeckien hautausmaalla

Tampereen Lielahdessa pääsee kesän ja alkusyksyn aikana tutustumaan mielenkiintoiseen ja monille tuntemattomaan kohteeseen, kun Museo Milavida avaa von Nottbeckin tehtailijasuvun yksityisen hautausmaan portit yleisölle kerran kuukaudessa.

Lue lisää

 

29.5.2018 Heinäkuun herättäjäjuhlilla kokoonnutaan Kalevaan taivasalle

Tampereella Kalevan kirkon ympäristössä on heinäkuun alussa kuhinaa, kun alueelle saapuu tuhansia herättäjäjuhlien juhlavieraita. Herättäjäjuhlat 6.-8.7. ovat herännäisyyden eli körttiläisyyden suurin vuosittainen tapahtuma, ja ne järjestetään tänä vuonna Liisanpuistossa Kalevan kirkon kyljessä. Viikonlopun aikana juhlille osallistuu arviolta 30 000 henkeä.

Lue lisää

 

24.5.2018 4. kesäkuuta alkavat kesämuskarit kutsuvat leikkimään ja laulamaan

Lapsille ja lapsiperheille tarkoitetut kesämuskarit alkavat 4. kesäkuuta. Toimintaa järjestetään useassa eri pisteessä Tampereella ja ryhmiä on niin avoimia kuin ikäryhmiäkin – vauvaryhmistä 6-vuotiaiden ryhmiin. Myös sisarusryhmiä järjestetään.

Lue lisää

 

Seuraavat