rss Tampereen seurakuntien uutiset

22.3.2018 Hiljaisen viikon Ristivaelluksilla matkataan Tampereen keskustassa

Ristivaellukset ja ahtikirkot tarjoavat tamperelaisille mahdollisuuden hiljentyä hiljaisen viikon sanoman äärelle kaupungin keskustassa. Viikolla järjestetään kolme vaellusta, jotka kaikki päättyvät ahtikirkkoon.

Lue lisää

 

22.3.2018 Tesoman kirkon Via Dolorosa odottaa taas kerran kulkijoita.

Via Dolorosa on sisäinen matka kohti pääsiäistä, palmusunnuntain tapahtumista Jeesuksen ylösnousemukseen. Se on monille ihmisille jo pääsiäisperinne, joka koetaan vuosittain.

Lue lisää

 

22.3.2018 Kirkon suurin juhla alkaa palmusunnuntaina

Palmusunnuntai on juhla, jota vietetään viikko ennen pääsiäissunnuntaita. Se aloittaa hiljaisen viikon ja kutsuu meidät matkalle kohti pääsiäisaamun riemua. Palmusunnuntaina myös virpojat kierävät ovelta ovelle ja virpovat koristelluilla pajunoksilla.

Lue lisää

 

21.3.2018 Vasemmistokristittyjen kirkkopyhänä 25. maaliskuuta pohditaan evankeliumia ja köyhyyttä

Kalevan kirkossa vietetään vasemmistokristittyjen kirkkopyhää palmusunnuntaina 25. maaliskuuta.

Lue lisää

 

21.3.2018 Soijakynttilät syttyvät ilmaston avuksi

Valot sammuvat jälleen ilmaston puolesta lauantaina 24.3. kello 20.30–21.30. Frenckellin sisäpihalla on tuolloin tarjolla vegaanista keittoa ja kuumaa juotavaa öljylamppujen valossa.

Lue lisää

 

20.3.2018 Tampere On Track – tunnista ennakkoluulosi

Rasisminvastaisen viikon Tampere On Track –tapahtuma Tampere-talossa 24. maaliskuuta on tarkoitettu kaikille, jotka vähänkään tunnistavat itsessään minkäänlaisia ennakkoluuloja joitakin ihmisryhmiä tai erilaisuutta kohtaan.

Lue lisää

 

16.3.2018 Harjun seurakunta aloittaa uuden ehtoolliskäytännön

Harju siirtyy ehtoollisissa kokonaan gluteenittomaan leipään ja alkoholittomaan viiniin. Uusi käytäntö aloitetaan marianpäivänä 18. maaliskuuta.

Lue lisää

 

15.3.2018 Uusia kavereita ja kesäkivaa! Seurakuntien leirikesä tulee taas

Seurakuntien leirikesässä on taas tarjolla paljon monipuolista leirielämää koko kesäloman ajan.

Lue lisää

 

14.3.2018 Körttiveisuu kaikuu Hervannan kirkolla koko päivän 17.3.

Lauantaina 17. maaliskuuta tarjoutuu mahdollisuus tunnetusti hyvää tekevään yhdessä laulamiseen, kun Hervannan kirkolla pidetään Siioninvirsimaraton. Maraton kuuluu ensi kesänä Tampereella pidettävien valtakunnallisten herättäjäjuhlien ennakkotapahtumiin.

Lue lisää

 

14.3.2018 Tuomiokirkossa keskustellaan harhaanjohtajista

Uskon valot ja varjot ovat puntarissa Harhaanjohtajat-keskustelutilaisuudessa 28.3. kello 18 Tampereen tuomiokirkossa. Keskustelijoina ovat Harhaanjohtajat-kirjan kirjoittanut Terho Miettinen ja Jussi Sohlberg Kirkon tutkimuskeskuksesta.

Lue lisää

 

13.3.2018 Vapaaehtoistoiminnasta on iloa kaikille

Vapaaehtoistoiminnan kautta löytää helposti uusia ystäviä ja mielekkyyttä elämään. Näin kävi myös Anneli Rintamäelle ja Päivi Valkamalle, jotka vuoden ajan ovat tavanneet vähintään kerran viikossa.

Lue lisää

 

11.3.2018 Kirkon Mediasäätiön elokuvapalkinto ohjaaja Virpi Suutarille

Kirkon Mediasäätiön palkinto Tampereen elokuvajuhlilla 2018 on myönnetty ohjaaja Virpi Suutarille elokuvasta Yrittäjä. Palkinto jaettiin Tampereella 11.3.2018.

Lue lisää

 

9.3.2018 Kirkon Mediasäätiö jakaa filkkareilla elokuvapalkinnon

Filkkarit, Pohjoismaiden vanhin ja suurin lyhytelokuvafestivaali, kokoaa parhaillaan elokuvan ystäviä yhteen Tampereen elokuvateattereihin.

Lue lisää

 

8.3.2018 Avioliiton esteiden tutkinnan saa nyt vireille netissä

Avioliiton esteiden tutkinta -asiointipalvelu on otettu käyttöön osoitteessa esteidentutkinta.fi.

Lue lisää

 

Panu Pihkala luennoi ympäristöahdistuksesta ja toivosta Tampereen yliopistolla 12. maaliskuuta

Ympäristöasioihin liittyy monenlaisia vaikeita tunteita. Ympäristöahdistuksesta ja toivosta kirjan kirjoittanut tutkijatohtori Panu Pihkala luennoi aiheesta 12. maaliskuuta Tampereen yliopistossa.

Lue lisää

 

2.3.2018 Leijonien Petra Nieminen vieraili urheiluriparilla Varalassa

Leijonien naisten joukkueen Petra Niemistä odotetaan pienessä jännityksessä. Olympia-mitalilla palkittu hyökkääjä on tulossa viettämään leiripäivää Varalan liikuntariparilaisten kanssa.

Lue lisää

 

1.3.2018 Syksyn seurakuntavaaleihin etsitään jo ehdokkaita

Syksyn vaalien valmistelu ja valitsijayhdistysten ehdokasasettelu on alkanut. Vaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina eli 18. marraskuuta. Silloin valitaan jäsenet Tampereen seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoihin.

Lue lisää

 

27.2.2018 Naiset pappeina 30 vuotta -juhlamessu Tampereen tuomiokirkossa

Naisten pappeuden 30-vuotisjuhlavuotta juhlistetaan Tampereen tuomiokirkon messussa sunnuntaina 4. maaliskuuta kello 10.

Lue lisää

 

21.2.2018 Tampereen seurakunnat yhtyvät Viron 100-vuotisjuhlaan soittamalla kelloja

Kirkkojen kellot soivat Tampereella Viron kansallispäivänä 24. helmikuuta kello 12.

Lue lisää

 

14.2.2018 Harjussa tavoitellaan seitsemää kevyttä viikkoa

Paastonaika alkaa tuhkakeskiviikkona 14. helmikuuta ja päättyy hiljaisena lauantaina maaliskuun lopussa. Harjun paastonajan ympäristötavoite tälle vuodelle on seitsemän kevyen viikon jakso.

Lue lisää

 

12.2.2018 Puolustusvoimien uusi Hymni on kirkkomuusikko Martti Syrjäniemen kynästä

– Olen kiinnostunut tosi monesta asiasta, mutta yksi on ylitse muiden: musiikki! Se on osa minua. Musiikki on soivaa sanaa, ja sen avulla voi välittää iloa ja virvoitusta. Se lohduttaa ihmistä surussa, kun sanoja ei enää ole, miettii kirkkomuusikko Martti Syrjäniemi.

Lue lisää

 

12.2.2018 Haku päiväkerhojen syksyn ryhmiin on alkanut

Ilmoittautuminen seurakuntien syksyllä alkaviin päiväkerhoihin on alkanut ja jatkuu 11. maaliskuuta asti.

Lue lisää

 

9.2.2018 Mummon Kammarin ystävänpäiväkonsertissa soi 1950-luvun musiikki

Goldies for Oldies –hyväntekeväisyyskonsertissa keskiviikkona 14.2. nautitaan 1950-luvun musiikin vauhdista ja tunnelmista. Juurevaa rock’n rollia, bluegrassia ja gospelia esittävät tamperelaiskokoonpanot Sweet Jeena and Her Sweethearts, Jussi Syren & Groundbreakers sekä Aron & Cool Company.

Lue lisää

 

9.2.2018 Laskiainen valmistaa paastoon

Laskiainen on pääsiäistä edeltävä juhla, johon kuuluu monenlaisia perinteitä. Laskiaisen juhlapäiviä ovat laskiaissunnuntai 11.2. ja sen jälkeen vietettävä laskiaistiistai 13.2. Laskiaisen jälkeen tuhkakeskiviikona alkaa paastonaika, joka kestää pääsiäiseen.

Lue lisää

 

1.2.2018 Yhteisvastuu torjuu nälkää ja köyhyyttä

Seurakunnissa yhteisvastuuvaroilla hankitaan ruokaa, ja näin helpotetaan vähävaraisten ihmisten arkea. Ruoka-apu on tärkeä osa myös Tampereen seurakuntien diakoniatyötä. Viime vuonna Ruokapankki jakoi 22 000 ruokakassia tamperelaisille.

Lue lisää

 

26.1.2018 Käytännön tekoja ja uutta yhteistyötä nuorten ammattitaidon hyväksi

M-Huoltamo, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Ammattiopisto Luovi kouluttavat yhdessä nuoria autoalalle. Tällainen kolmen organisaation yhteistyö on uutta ja ainulaatuista. M-huoltamo tarjoaa työelämän ja oikean yrityksen kehykset toiminnalle.

Lue lisää

 

25.1.2018 Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys alkaa startti-tapahtumalla 8. helmikuuta

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä. Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Lue lisää

 

25.1.2018 Tampereen seurakuntien kesätyöhaku alkaa 1. helmikuuta

Kesätyöhaku Tampereen seurakuntiin alkaa 1. helmikuuta. Seurakunnat tarvitsevat kesäksi puistotyöntekijöitä hautausmaille, apuisäntiä leirikeskuksiin, keittiö- ja leiriapulaisia, kielitaitoisia kesäoppaita kirkkoihin, kesäsoittajia Finlaysonin kirkon Lasten katedraaliin, kerhojen ohjaajia sekä vanhusten ulkoilukavereita Mummon Kammarin avuksi.

Lue lisää

 

23.1.2018 Ilo, nöyryys ja rakkaus – päivä Franciskus Assisilaisen seurassa

Tule viettämään päivä Franciskus Assisilaisen seurassa lauantaina 17. helmikuuta Aitolahden kirkolle. Päivä alkaa kello 9 ja päättyy kello 16 alkavaan messuun.

Lue lisää

 

23.1.2018 Yhteisymmärrysviikon teemana on vieraanvaraisuus

YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa tarkoituksena on lisätä uskontojen ja katsomusten välistä vuorovaikutusta ja tuoda esiin niitä edistäviä käytäntöjä. Viikolla kehotetaan teeman mukaisesti vieraanvaraisuuteen: kutsumaan vieraita ja solmimaan uusia tuttavuuksia.

Lue lisää

 

Seuraavat