rss Tampereen seurakuntien uutiset

17.5.2018 Mummon Kammari lahjoitti lasten teho-osastolle

Mummon Kammarin Hattumummot lahjoittivat 3 000 euroa Tampereen yliopistollisen sairaalan lasten teho-osaston hyväksi.

Lue lisää

 

16.5.2018 Seurakunnat mukana Taitaja 2018 –kisoissa

Tampereen seurakunnilla on tapahtumassa osasto, jossa esitellään nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua toimintaa. Seurakuntien päivystäjät huolehtivat myös Messukeskuksen pihassa olevasta hiljaisesta tilasta.

Lue lisää

 

15.5.2018 Vanhaa ja uutta kuoromusiikkia helluntain kunniaksi

Helluntai – Pyhän Hengen vuodattamisen juhla – on ollut keskeisellä sijalla länsimaisessa vokaalimusiikissa sen historian alkumetreiltä saakka. Kamarikuoro Aleksanterin lauluryhmä tuo helluntain messussa kuultavaksi sekä vanhaa että uutta kuoromusiikkia.

Lue lisää

 

9.5.2018 Pappimankelit ja laatikkopyörä Reilu Peli ilostuttavat Tampereella

Tulevana kesänä kaupungin vilinässä viilettää neljä pappimankelia liperit viuhuen. Mustat pappimankeleiksi nimetyt sähköjopot tulevat seurakuntien työntekijöiden kulkuneuvoiksi. Hauska erikoisuus pyörissä on tarakalle kiinnitetyt valkoiset liperit.

Lue lisää

 

8.5.2018 Helatorstai on yksi kirkon suurista pyhistä

Helatorstaina muistetaan Kristuksen taivaaseen astumista. Päivää vietetään 40 päivää pääsiäisen jälkeen, tänä vuonna 10.5.2018. Helatorstai jatkaa kirkkovuodessa pääsiäisenä alkanutta ilojuhlaa, pääsiäisaikaa.

Lue lisää

 

3.5.2018 40 prosenttia suomalaisista tekee vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoistoiminnan suosio on kasvanut viime vuosina. Jopa 40 prosenttia väestöstä tekee vapaaehtoistyötä, kun kolme vuotta sitten vapaaehtoisina toimi 33 prosenttia väestöstä.

Lue lisää

 

3.5.2018 Kintulammin luonto ravitsee

Kintulammin uudistettu virkistys- ja retkeilyalue tarjoaa tamperelaisille ainutlaatuisen mahdollisuuden retkeilyyn sekä luontopyhiinvaellukseen. Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen kaikille avoimia vihkiäisiä vietetään lauantaina 5. toukokuuta.

Lue lisää

 

28.4.2018 Hävityksen kaunistus – Hävikkiruokaravintola tarjoaa mielekästä toimintaa

Pop up -hävikkiruokaravintolassa on tohina päällä. Nuori mies toivottaa lounaalle saapuvia vieraita tervetulleiksi ja tarjoutuu ripustamaan takit naulakkoon. Keittiön puolella valmistetaan tarjoiltavaksi kolmiosaista hävikkiruoka-menua, Hävityksen kaunistusta. Palvelu on vieraanvaraista ja tunnelma kohdillaan.

Lue lisää

 

26.4.2018 Seurakuntien talosta seurakuntalaisten taloksi

Kuluvan vuoden aikana Tampereen Seurakuntien talossa puhaltavat uudet tuulet, ja muun muassa Mummon Kammari ja Myötätuuli saavat uudet esteettömät ja valoisat tilat.

Lue lisää

 

25.4.2018 Polkien kevääseen – kirkkopyöräily tulee taas!

Pyhäjärven kirkkopyöräily on toukokuun alkuun sijoittuva pyöräilytapahtuma ja samalla Tampereen pyöräilyviikon päätöstapahtuma.

Lue lisää

 

25.4.2018 Tampereella tehdään yhteisöllinen taideteos rauhasta

Tampereen tuomiokirkon tunnettu köynnösfresko on esikuva uudelle yhteisötaideteokselle, joka julkistetaan 5.5. Aleksanterin kirkossa.

Lue lisää

 

20.4.2018 Seurakuntien uuden keskuksen nimeksi AitO

Seurakunnille maaliskuun alussa siirtyneen Diabeteskeskuksen nimeksi tulee AitO Toimintakeskus. Keskuksen nimeä haettiin yhteistyössä Moro-lehden kanssa. Lehden lukijoilta tuli lähes sata ehdotusta uudeksi nimeksi.

Lue lisää

 

20.4.2018 Päiväkerhon voi aloittaa, kun lapsi on täyttänyt 3 vuotta

Päiväkerhossa lapsi leikkii, laulaa, liikkuu ja askartelee. Lapsi saa uusia ystäviä ja hän oppii toimimaan toisten kanssa.

Lue lisää

 

17.4.2018 Kastejuhla pienille ja isoille lapsille 12.5.

Aamukaste on kastejuhla, johon voi tuoda pienen tai vähän jo isommankin lapsen kastettavaksi. Mukaan voi ottaa lähipiirin, ja seurakunta tarjoaa kakkukahvit. Seuraava Aamukaste –tapahtuma on lauantaina 12.5. Finlaysonin kirkossa.

Lue lisää

 

17.4.2018 Kyselytutkimus kasteesta ja kummiudesta

Kirkon tutkimuskeskus tekee parhaillaan tutkimusta kasteesta ja kummiudesta. Kyselyn avulla toivotaan näkemyksiä kaikenikäisiltä kastetuilta suomalaisilta. Vastata voi myös vapaamuotoisesti.

Lue lisää

 

16.4.2018 Helpot kirkkohäät Hääyössä

Jos haluat puolisosi kanssa tasokkaat kirkkohäät vähällä vaivalla, ilmoittaudu mukaan Hääyöhön. Tänä vuonna kolme kertaa järjestettävässä tapahtumassa vihitään useampi pari samana iltana. Seuraava Hääyö-vihkiminen on helatorstain aattona keskiviikkona 9. toukokuuta Finlaysonin kirkossa.

Lue lisää

 

12.4.2018 Jakamisen iloa Kalevan ja Lielahden kirkon kierrätystoreilla

Onko sinulla ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista tavaraa, josta olisit valmis luopumaan sitä enemmän tarvitsevalle? Jos vastaat ’kyllä’, kannattaa tuoda tavarat jakoon Kalevan tai Lielahden kirkon kierrätystorille.

Lue lisää

 

11.4.2018 Jumalanpalvelus ja konserttiseurat sadan vuoden takaisilla tapahtumapaikoilla 15.4.

Lapuan kristillisen opiston kuoro vierailee Tampereella ensi sunnuntaina. Lähes päivälleen sata vuotta sitten Lapuan körttiopiston pojat olivat mukana valloittamassa Tamperetta. Nyt liikkeellä ollaan sovinnollisin ajatuksin.

Lue lisää

 

10.4.2018 Rauhanvaellukset kutsuvat muistelemaan ja katsomaan tulevaisuuteen

Millaista rauhaa kaipaat ja millaista rauhaa olet itse valmis rakentamaan? Näitä kysymyksiä voi pohtia lähtemällä mukaan Rauhanvaellukselle ympäri kaupunkia 5. toukokuuta. Tampereen seurakunnat osallistuu sisällissodan tapahtumien muistamiseen kahdellatoista rauhanvaelluksella.

Lue lisää

 

6.4.2018 Maanvaihto Tampereen kaupungin kanssa hyväksyttiin

Tampereen seurakunnat luopuu maa-alueesta Niihaman alueella ja saa vastineeksi Tampereen kaupungilta Aitolahdesta lisämaata uuden keskuksen (entinen Diabeteskeskus) ympäriltä, Niihamasta luovutettava alue on kaavoitettu virkistyskäyttöön.

Lue lisää

 

6.4.2018 Voisiko vapaaehtoistoiminta tarjota sinulle mielekästä tekemistä?

Miltä kuulostaisi keväiset kävelyretket mummon kanssa? Kärsitkö mahdollisesti vaarivajeesta? Jos vastauksesi jompaankumpaan kysymykseen on ’kyllä’, kannattaa ilmoittautua Mummon Kammarin vapaaehtoisen vanhustyön perehdytyskurssille.

Lue lisää

 

6.4.2018 Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko 2025 Tampereella 7. – 8.4.

Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko 2025 järjestetään Tampereella 7. – 8.4.2018. Seminaaripaikkana on Seurakuntien talo, os. Näsilinnankatu 26.

Lue lisää

 

3.4.2018 Touhukas leirielämä kutsuu kymmenvuotiaita kesäkuussa

Kymppileiri kutsuu tänä vuonna 10 vuotta täyttäviä. Leiri pidetään Aitolahden Pättinniemessä 27.-30. kesäkuuta.

Lue lisää

 

3.4.2018 Hatanpään lukiolaisten kuoro esiintyy Yhteisvastuun hyväksi 5.4.

– Nälkä on tärkeä teema. Meillä monilla suomalaisilla on itsellä niin hyvin asiat, että voimme auttaa vähävaraisia ihmisiä, miettii Hatanpään lukion opiskelija Laura Partanen.

Lue lisää

 

28.3.2018 Tuomiokirkossa keskusteltiin uskon valosta ja varjoista

Joissakin uskonnollisissa piireissä yliluonnolliset ihmeparantumiset, kuolleista herättämiset ja kielilläpuhuminen ovat arkipäivää. Mikä saa tällaisten lahkojen jäsenet luopumaan itsenäisyydestään, tottelemaan mielivaltaisia johtajia ja alistumaan hyväksikäytön uhreiksi?

Lue lisää

 

27.3.2018 Matka pitkäperjantaista pääsiäisaamuun on toivon tie

Pääsiäinen on kristikansan vuodenkierron keskeisin juhla. Ennen pääsiäistä kirkkovuodessa on 40 päivää katumusta ja kärsimystä ilmentävää violettia aikaa. Pääsiäisestä alkaa yhtä pitkä ilon ja kiitoksen valkoinen jakso.

Lue lisää

 

27.3.2018 Järisyttävää sävelkieltä uudenlaisessa passiossa pitkäperjantaina

Tuomiokirkossa saa pitkäperjantaina 30. maaliskuuta kello 18 kantaesityksensä Osmo Honkasen teos Passio Matteuksen mukaan.

Lue lisää

 

27.3.2018 Hiljaisen viikon keskiviikon 28.3. tapahtumissa soi musiikki

Hiljaisen viikon keskiviikkona 28.3. musiikillinen ahtikirkko Kohti Getsemanea soi Lielahden kirkossa, ja Viinikan kirkossa kuullaan luutulle sävellyttyjä teoksia.

Lue lisää

 

22.3.2018 Hiljaisen viikon Ristivaelluksilla matkataan Tampereen keskustassa

Ristivaellukset ja ahtikirkot tarjoavat tamperelaisille mahdollisuuden hiljentyä hiljaisen viikon sanoman äärelle kaupungin keskustassa. Viikolla järjestetään kolme vaellusta, jotka kaikki päättyvät ahtikirkkoon.

Lue lisää

 

22.3.2018 Tesoman kirkon Via Dolorosa odottaa taas kerran kulkijoita.

Via Dolorosa on sisäinen matka kohti pääsiäistä, palmusunnuntain tapahtumista Jeesuksen ylösnousemukseen. Se on monille ihmisille jo pääsiäisperinne, joka koetaan vuosittain.

Lue lisää

 

Seuraavat