ruokanysse2

RuokaNysse

RuokaNysse on osa seurakuntien Ruokapankki toimintaa, ja se pyrkii vastaamaan ruoka-avun kysynnän kasvuun.  RuokaNyssen käyttäjäksi pääsevät pääsääntöisesti pienituloiset, kriisiavun tarpeessa olevat henkilöt ja perheet.

ruokanysse hyllytJos tarvitset elintarvikeapua, voit hakeutua RuokaNyssen asiakkaaksi oman alueesi diakoniatyöntekijän kautta. Diakoniatyöntekijä kartoittaa avun tarpeen ja tekee päätöksen.

Pysäkit

  • RuokaNyssellä on useita pysähdyspaikkoja, ja ne ovat sellaisia, että niihin on helppo tulla. Jos asiakas ei halua hakea ruoka-apua omalta kotikulmalta, hän saa sen mistä tahansa pysähdyspaikalta.
  • Tiedon ajasta ja paikasta saa päätöksen yhteydessä. Asiakas saa muistilapun ja varsinainen päätös menee suoraan RuokaNysseen.
  • Tiedot  pysähdyspaikoista ja ajoista eivät ole julkisia.

Ruokakassi

  • Ruokakassin sisältö on aika vakio. Se on kehittynyt asiakkaiden ja diakoniatyöntekijöiden toivomuksesta.
  • Osa tuotteista on kauppojen lahjoittamia. Näissä tuotteissa "parasta ennen -päivä" lähestyy, mutta ne ovat vielä aivan käyttökelpoisia.
  • Tuotteet ovat pääsääntöisesti tuoreita, viimeisen myyntipäivän tuotteita on jonkin verran ja parasta ennen tuotteissa myös saman päivän ja eilisen tuotteita (esim. jogurtit). Näin asiakkaat saavat sellaisia tuotteita, mitä he eivät muuten saisi.

Lahjoituselintarvikkeita  saadaan mm Citymarketeista, Prismoista , M-kaupoista. Tampereen Ateria lahjoittaa kotipalvelusta ylijääneet valmiit ateriat. Suurena lahjoittajana on myös Fazer, josta saadaan esim. suklaata ja keksejä. Wursti lahjoittaa joka viikko  palvituotteita. Lahjoitusrinkiin on liittyneet myös Saarioinen ja Tapola, joiden tuotteet ovat myös hyvin kysyttyjä.