kanteleensoittajat

Kirkkomusikantit

Kirkkomusikantittoiminta on osa Tampereen seurakuntien musiikkikasvatusta. Toiminnan kautta lapset, nuoret ja aikuiset saavat mahdollisuuden kehittää musiikillisia lahjojaan ja myös käyttää niitä seurakunnan toiminnassa.

Mukaan tulevien alaikäraja on 6 vuotta, ja mukaan pääsevät tamperelaiset lapset, nuoret ja aikuiset. Yläikärajaa ei ole. Pääsykokeita ei ole, ei myöskään tutkintotavoitteita, vaan toiminta rakentuu jokaisen omista lähtökohdista ja valmiuksista sekä seurakunnallisista tavoitteista.

Seurakunnilla on myös useita lapsi- ja nuorisokuoroja. Kuorot ovat pääsääntöisesti ilmaisia. Joihinkin kuoroihin on taitovaatimuksia, mutta suurimpaan osaan pääsevät kaikki halukkaat mukaan.

Tule mukaan musiikin maailmaan!

Toimintakausi 2018-19 ja loma-ajat

• Syyslukukausi 3.9. – 30.11.2018
  • Kevätlukukausi 7.1. – 26.4.
  • Syysloma vko 42
  • Talviloma vko 9
  • Pääsiäisloma 16.4.-22.4.2019

Soittimet ja opetus

Kirkkomusikanttien toiminta tapahtuu seurakuntien tiloissa (kirkoissa ja srk-kodeilla) eri puolilla kaupunkia arkipäivisin iltapäivästä iltaan. Vaihtoehtoina on useita eri instrumentteja.

Opetus tapahtuu pääosin yksilöopetuksena, sopivassa tilanteessa myös pariopetus mahdollista. Sen lisäksi 5-kielisen kanteleen ja nokkahuilun soitossa on tarjolla ryhmäopetusta (ryhmässä 3-5 lasta) 5-6-vuotiaille sekä eka- ja tokaluokkalaisille.

Ryhmäopetus sisältää ko. instrumentin soiton alkeita sekä musiikin perustaitojen harjoittamista kirkkomuskarin tapaan. Poikkeuksena muusta opetuksesta näissä ryhmissä voi siis aloittaa jo 5-vuotiaana.

Joitakin instrumentteja on mahdollista vuokrata toimistolta, mm. pikkuharmonikka, pikkukitara, klarinetti, poikkihuilu, sello 1/4 ja viulu 1/4, sekä trumpetti ja taskutrumpetti.

Instrumentit ja toimipisteet

Sama oppilas ei voi osallistua kahden eri instrumentin opetukseen!

• Harmonikka - Pyynikki
  • Kantele - Seurakuntien talo ja Pyynikki
  • Kirkkourut - Viinikka
  • Kitara - Seurakuntien talo, Kaleva, Kaukajärvi, Kämmenniemi, Koivistonkylä, Hervanta, Nekala, Tahmela, Tesoma, Lielahti ja Vuores
  • Klarinetti - Seurakuntien talo
  • Laulu - Viinikka
  • Lyömäsoittimet - Keskusta
  • Nokkahuilu - Messukylä
  • Piano - Seurakuntien talo, Kaleva, Kaukajärvi, Levonmäki, Takahuhti, Linnaimaa, Aitolahti, Atala, Kämmenniemi, Messukylä, Koivistonkylä, Hervanta, Härmälä, Pyynikki, Tahmela, Tesoma, Lamminpää, Lielahti, Lentävänniemi, Viinikka ja Vuores
  • Poikkihuilu - Seurakuntien talo ja Kaleva
  • Saksofoni - Seurakuntien talo
  • Sello - Viinikka
  • Trumpetti - Seurakuntien talo
  • Viulu - Seurakuntien talo, Levonmäki, Nekala ja  Pyynikki

Klarinettiin, saksofoniin, lauluun ja trumpettiin suositusikäraja on 8 vuotta ja kirkkourkuihin 10 vuotta.

Tarkat osoitetiedot tiloista löytyy  tilat-sivulta.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kirkkomusikantteihin kesken vuoden. Ilmoittautuminen on sitova koko lukuvuodeksi. Ilmoittautuminen verkkolomakkeella.

Soitonopetusta järjestetään useissa pisteissä eri puolilla kaupunkia. Opetus on maksullista, ja oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kun viikoittaisen opetustunnin ajasta on sovittu opettajan kanssa, ei keskeyttämisiä voida enää ottaa maksuissa huomioon (lukuun ottamatta paikkakunnalta muuttoa tai lääkärintodistusta).

Lukukausimaksut 2018-19

(hinnat sisältävät ALV:n)

• 20 min / vko  ev.lut srk:n jäsenelle 201 € muille 248 €
  • 30 min / vko ev.lut srk:n jäsenelle 296 € muille 368 €
  • pariopetus 40 min / 2 musikantti / vko ev.lut srk:n jäsenelle 201 € / musikantti muille 248 € / musikantti
  • Ryhmäopetus (mm. kannel, nokkahuilu) 3-5 oppilaan ryhmässä 30 min / vko ev.lut srk:n jäsenelle 112 € / musikantti muille 130 € / musikantti

• Ryhmäopetus (mm. kannel, nokkahuilu 3-5 oppilaan ryhmässä 45 min / vko
  • ev.lut srk:n jäsenelle 148 € / musikantti muille 184 € / musikantti

Huom. Alennetut jäsenhinnat edellyttävät, että sekä oppilas että vähintään toinen huoltajista ovat Tampereen ev.lut seurakunnan jäseniä.

Kirkkomusikanttitoimintaan on mahdollista hakea vapaapaikkaa, lisätietoja toimistosta. Syyslukukauden vapaapaikkojen hakuaika on  1.-30.9. ja kevätlukukauden hakuaika 1.-31.1..

Teoriaopetus ja orkesteritoiminta

Teoria-asioita käydään läpi omilla opetustunneillakin, mutta erikseen teoriaryhmiin haluavilla on mahdollisuus sellaiseen osallistua. Opetus tapahtuu yhteistyössä Pirkanmaan musiikkiopiston kanssa ja sinne ilmoittaudutaan suoraan www.pmo.fi/kirkkomusikantit Teoriaopetus myös maksaa erikseen.

Kirkkomusikantit voivat maksutta osallistua Pirkanmaan musiikkiopiston orkestereihin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset www.pmo.fi/kirkkomusikantit.