hääkakun-syönti

Vihkimisen käytännön järjestelyt

Pappi, kanttori ja kirkko varataan puhelimitse p. 03 2190 705 tai asioimalla henkilökohtaisesti asiakaspalvelussamme osoitteessa Näsilinnankatu 26, katutaso arkisin klo 9-15.

• Vihkiparille ilmoitetaan papin ja kanttorin yhteystiedot, kun vihkimisajankohdan työvuorot ovat varmistuneet.
  • Pari ottaa itse yhteyttä pappiin ja sopii tapaamisesta.
  • Morsiuspari voi ottaa myös suoraan yhteyttä tuttuun pappiin.

Kirkon varaus

• Kirkko voidaan varata vihkimiseen vuotta aikaisemmin (esim. kesäkuulle vuodelle 2020 aikaisintaan kesäkuun ensimmäinen arkipäivä vuonna 2019).
  • Varaukset hoidetaan seurakuntien asiakaspalvelussa.

Vihki- eli toimituskeskustelu

• Vihki- eli toimituskeskustelussa pari keskustelee papin kanssa avioliiton merkityksestä, rakkaudesta, vihkimisen kulusta ja vihkikaavan yksityiskohdista sekä käydään läpi vihkimiseen liittyviä asioita ja avioliittolakia.

• Lisäksi valitaan vihkimiseen sisältyvät Raamatun tekstit. Papin kanssa voi keskustella myös esimerkiksi sukunimen valinnasta.

Riisin tai kukka- ja paperisilpun heitto

• Varmista kirkon vahtimestarilta onko riisin heitto mahdollista.
  • Jos riisin heittoon on lupa,  riisit tulee jakaa kirkon ulkopuolella tilaisuuden lopuksi ja heittää kirkon ulkopuolella pihamaalla portaiden jälkeen. Näin varmistumme siitä, ettei linnut riisien houkuttelemina tule sisälle kirkkoon.
  • Kukka-/paperisilppua tai muita pikkukoristeita ei saa heittää eikä levittää kirkossa eikä kirkon pihassa.

Kirkon koristelu

• Seurakunnan toimesta alttarille toimitetaan kukat ja kynttilät. Kynttilöiden polttaminen on paloturvallisuussyistä mahdollista ainoastaan alttaripöydällä.
  • Kirkkoa voi koristella esim. penkkien päähän laitettavilla koristekimpuilla. Kimput voi kiinnittää penkkeihin koristenauhalla tai kuminauhalla.
  • Mitään jälkeä jättävää kiinnitystapaa kuten nauloja, nastoja, teippiä tai sinitarraa ei koristelussa saa käyttää.
  • Koristelun tulee tapahtua ennen vihkimistä niin, ettei se häiritse mahdollista edellä olevaa toimitusta. Tilaisuuden jälkeen koristeet ja kukkalaitteet on heti poistettava koristelijoiden toimesta, ennen seuraavan tilaisuuden alkua.

Valokuvaus kirkossa

• Kirkko voidaan varata valokuvausta varten vasta samalla viikolla kun vihkiminen tapahtuu, kirkon varaustilanteen rajoissa.
  • Aikaa valokuvaukseen voi varata korkeintaan yhden tunnin.