haayo5


Hääyöt

Haluatteko juhlalliset ja tunnelmalliset kirkkohäät vähällä vaivalla? Hääyössä se on mahdollista. Riittää kun tulette paikalle ja sanotte ”tahdon”, seurakunta järjestää kaiken muun ja tarjoaa vielä mainiot kakkukahvit juhlan kunniaksi.


Hääyöt vuonna 2018

  • pe 30.11., Tuomiokirkko
Ilmoittautumiset p. (03)219 0705 arkisin klo 9 - 15
hääyö
Kuva Hannu Jukola10 kysymystä Hääyöstä

Mikä on Hääyö?

Hääyö on tunnelmallinen vihkitilaisuus, jossa vihitään useampi pari yhdellä kertaa. Ennen vihkimistä pappi keskustelee vihkiparin kanssa ja paperiasiat laitetaan kuntoon. Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit hääparille ja heidän läheisilleen.

Milloin seuraava Hääyö pidetään?

Pe 30.11.2018 Tuomiokirkko

Haluamme naimisiin Hääyössä! Mitä meidän pitää tehdä?

Seurata ilmoittelua ja kun sen aika on - ilmoittautua mukaan! 

Mitä muuta pitää tehdä ennen vihkipäivää?

Vihkiparin pitää suorittaa avioliiton esteiden tutkinta omassa kotiseurakunnassa vähintään viikkoa ennen Hääyötä ja tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön. Tutkinta vie aikaa viikon, minkä jälkeen todistus esteidentutkinnasta lähetetään pariskunnalle kotiin.

Kenet voidaan vihkiä Hääyössä?

Kuka tahansa Suomen ev.lut. kirkon rippikoulun käynyt jäsen. Jos toinen vihittävistä kuuluu muuhun kristilliseen uskontokuntaan, ottakaa yhteys esteiden tutkintaan p. 03 219 0228.

Ups, rippikoulu on jäänyt käymättä! Mitäs nyt?

Ei hätää. Jos rippikoulu on jäänyt syystä tai toisesta käymättä, pappi järjestää vihittävälle aikuisrippikoulun, jonka päätteeksi vihittävä konfirmoidaan. Ottakaa yhteys rippikoulupastoriin p. 03 219 0319. Lisätietoja www.tampereenrippikoulut.fi.

Voiko alttarille astella paljain varpain?

Miksi ei? Hääyössä ei ole pukukoodia vaan jokainen saa pukeutua juuri siten kuin itselle hyvälle tuntuu.

Voinko ottaa Hääyöhön mukaan koko suvun?

Totta kai! Kirkkoon kyllä mahtuu ja sopu sijaa antaa. Kakkukahveille sen sijaan voi ottaa lähimmät ystävät tai sukulaiset. Kahvitilaisuuden vierasmäärä tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä.

Haluan kuuluttaa naimisiinmenostani koko maailmalle, onnistuuko?

Ehkei koko maailmalle, mutta omalle seurakunnalle kyllä! Sunnuntain päiväjumalanpalveluksessa rukoillaan niiden puolesta, joiden avioliittoaikomus tai solmittu avioliitto ilmoitetaan seurakunnalle. Aviopari saa itse valita missä ja milloin ilmoitus luetaan.

Mistä saa lisätietoa Hääyöstä?

Tiedustelut  toimitusvaraukset arkisin klo 9 - 15  (03)219 0705

tai pastori Merja Halivaara 050 587 5001 merja.halivaara@evl.fi,