Lielahden kirkko

Lielahden kirkko sijaitsee Tampereen länsipuolella, noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Lielahdessa on jonkin verran teollisuutta, muun muassa lakkautettu sellutehdas, sekä monia pienteollisuusyrityksiä, tavarataloja ja marketteja.

Lielahden kirkko

Kirkko on avoinna toiminnan ja varausten mukaan.

Osoite: Ollinojankatu 2, 33400 Tampere
Tilan koko: 160 henkilöä

Esteettömyys:

• esteetön sisäänkäynti sijaitsee kirkon takana, mäen päällä. Autolla on mahdollista päästä esteettömän sisäänkäynnin läheisyyteen. Maasto luonnonmukainen (ei asfalttia). Sisäänkäynti kulman takana (lasiovi).

• kirkkosalissa on induktiosilmukka. Seurakuntasalissa ei ole induktiosilmukkaa

• alttarin portaissa on käsijohteet

• alakerran kerhotiloihin ei ole esteetöntä pääsyä

• pistevirsikirja

Varaa tila
Tila on varattavissa numerosta (03) 219 0705.

Liikuntarajoitteiset Liikuntarajoitteiset Kuulokojeet Kuulokojeet Inva WC Inva WC Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone

Lielahti kuului vuoteen 1950 asti Ylöjärveen. Seurakunnallista elämää alueella vaali myös Lielahden Rukoushuoneyhdistys (v. 1928-1954).

Harjun seurakuntaan liittymisen jälkeen Enqvistin tehtaalta ostetulle tontille rakennettiin seurakuntatalo, ja piispa Gulin vihki tilan kirkoksi huhtikuussa 1961. Arkkitehti Pentti Turusen suunnittelema punatiilinen rakennus sulautuu hyvin ympäröivään luontoon.

Panoraamakuva kirkosta

Tutustu kirkkoon virtuaalikierroksella Virtual Tampere -palvelussa.

Alttariristi

Pentti Turunen
Risti
tammi

Esteettömyys:

• kirkkosalissa on induktiosilmukka. Seurakuntasalissa ei ole induktiosilmukkaa

• alttarin portaissa on käsijohteet

• alakerran kerhotiloihin ei ole esteetöntä pääsyä

• pistevirsikirja

Historiaa

Lielahti kuului vuoteen 1950 asti Ylöjärveen. Seurakunnallista elämää alueella vaali myös Lielahden Rukoushuoneyhdistys (vv. 1928-1954).

Harjuun liittymisen jälkeen Enqvistin tehtaalta ostetulle tontille rakennettiin seurakuntatalo, jonka sisätilan valoisaan kauneuteen ihastuneena piispa Gulin vihki tilan kirkoksi huhtikuussa 1961.

Nykyinen toiminta

Arkkitehti Pentti Turusen suunnittelema punatiilinen kirkkorakennus sulautuu hyvin ympäröivään luontoon.

Kirkkosali sai vuonna 1991 pienet urut, jotka osaltaan auttoivat jumalanpalveluselämän säännöllistymistä Lielahdessa. Kirkossa pidetään jumalanpalvelusten ohella iltahartauksia. Saliin mahtuu 160 henkeä.

Lielahden kirkon perinteisiin kuuluu mm. väkeä kokoava laskiaistapahtuma lähetystyön ja yhteisvastuun hyväksi. Lasten päiväkerhot sävyttävät myös nykytoimintaa.

Tapahtumia

Kurssi tai luento Kurssi tai luento Kohtauspaikka Kohtauspaikka

Miestenilta Lielahdessa 11.12.2018 klo 17.30-20.00Lielahden kirkko Huomaa muuttunut paikka ja aika!

Kurssi tai luento Kurssi tai luento Kohtauspaikka Kohtauspaikka
Jumalanpalvelus Jumalanpalvelus