Uutiset 2022
Osbu-rahaa lasten ja nuorten hyvinvointiin
Osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia Tampereen seurakunnille tehneet kaupunkilaiset pitävät tärkeänä muun muassa lasten, nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvointia, ympäristökasvatusta ja ihmisten rinnalla kulkemista.
– Näitä asioita Tampereen seurakunnissa halutaan edistää ja näihin myös saimme ehdotuksia, sanoo Tampereen seurakuntien yhtymäjohtaja Tapani Rantala.
Tampereen seurakuntayhtymä keräsi tamperelaisten ehdotuksia maalis–toukokuussa ja niitä saatiin kaikkiaan 31. Jatkoon pääsi neljä ehdotusta, jotka liitetään vuoden 2023 toiminta- ja taloussuunnitteluun.
Osallistuva budjetointi (osbu) on menetelmä, jossa asukkaat saavat ideoida, suunnitella ja päättää osbu-määrärahan käytöstä. Tampereen seurakunnissa osallistuvaa budjetointia kokeiltiin ensimmäisen kerran viime vuonna.
– Tampereen seurakunnille on tärkeää kuulla tamperelaisia ja tarjota kaikille osallistumisen mahdollisuuksia.
– Useat tänä vuonna saadut ehdotukset toteutuvat jo tällä hetkellä seurakuntien toiminnassa tai ne on helppo liittää jo suunniteltuun toimintaan. Olemassa oleva toiminta näyttää vastaavan monia odotuksia, mikä on hieno asia. Osa ehdotuksista puolestaan oli vielä niin raakileita, että ne eivät ole toteutettavissa, Rantala toteaa.
Osbu-avustukset vuonna 2023
- Diakoniatyöhön kevyt kannettava induktiosilmukka, 3 000 euroa
- Tapahtumia nuorille (esimerkiksi Leffayö) Linnainmaan seurakuntatalossa, 2 500 euroa
- Nuorten vaikuttajaryhmän leiri, 1 000 euroa
- Ympäristökasvatuksen tukeminen: lasten ja nuorten kerhoille linnunpönttöjen ja hyönteishotellien rakentamiseen ja materiaalikuluihin, 500 euroa/seurakunta ja Tampereen seurakuntien leirikesälle 1 000 euroa
Lisäksi kaikki kasvatusta koskevat aloitteet viedään tiedoksi kasvatuksen työpöytiin, jotta sisällöt voidaan huomioida toiminnassa, vaikka erillistä osbu-määrärahaa ei myönnettykään.
Kirsi Airikka