Uutiset 2023

24.10.2023 11.22

Kalevan kirkko goes Valoviikot!

Kalevan kirkko juhlistaa Valoviikkoja pyhäinpäiväviikonloppuna. Viiden päivän ajan Kalevan kirkossa esitetään audiovisuaalinen taideteos Flora, joka yhdistelee videoprojisointia, musiikkia ja valoa.

Valotaideteos Kalevan kirkossa.
Flora Kalevan kirkossa 3.–7.11. klo 17–22. Esityksen kesto on n. 8 minuuttia ja esitysten välissä on aina viiden minuutin tauko. Vapaa pääsy.

Valoviikkojen aikana myös Kalevan kirkko täyttyy valosta. Näyttävistä valotaideteoksistaan tunnettu Sun Effects rakentaa Kalevan kirkkoon ainutlaatuisen valotaide-elämyksen 3.–7.11. Viiden päivän ajan Kalevan kirkossa esitetään audiovisuaalinen taideteos Flora, joka yhdistelee videoprojisointia, musiikkia ja valoa.

Sun Effectsin toteuttajatiimi kuvailee itse teosta näin:

Paahtavan auringon alla maa muuttuu tomuksi, ja kuin vahingossa, luo tilaa uudelle kasvulle. Vasta sateen ensimmäiset pisarat murtavat epätoivon illuusion. Jokainen pisara tuo mukanaan lupauksen kasvusta ja uudistuksesta.

Flora on audiovisuaalinen teos, joka yhdistelee videoprojisointia, musiikkia ja valoa luoden kiehtovan matkan epätoivon, kasvun ja optimismin pyörteisiin. Teos muuttaa Kalevan kirkon salin toiveikkaaksi spektaakkeliksi.

Flora on Tampereen seurakuntien, Tampereen kaupungin ja Kirkkopalveluiden yhdessä mahdollistama tapahtuma, joka juhlistaa kaupungin Valoviikkoja. Tilaisuus on osa Tampereen seurakuntien Toivon vuotta.

– Tällä valoteoksella haluamme tuoda kirkkona toivoa kaupunkilaisille. Elämme monin tavoin tosi synkkää ja raskasta aikaa ja valo on vähissä. Flora-valoteoksella haluamme muistuttaa, että valo ja toivo ovat totta, vaikka ne välillä piilossa ovatkin, sanoo Tampereen seurakuntien kaupunkiteologi Jiri Santaharju.

Flora Kalevan kirkossa 3.–7.11. klo 17–22. Esityksen kesto on n. 8 minuuttia ja esitysten välissä on aina viiden minuutin tauko. Vapaa pääsy.

Tietoa tekijöistä:

  • Sun Effects on taidekollektiivi, joka etsii alalla uusia ilmaisun välineitä ja -muotoja poikkitaiteellisen audiovisuaalisuuden parissa. Tampereella vuonna 1996 perustetun Sun Effectsin projekteja on nähty yli kolmessakymmenessä maassa. Suurelle yleisölle tunnettuja ovat esimerkiksi Lux Helsinki, Flow Festival, Slush ja Linnanmäen Valokarnevaali.
  • Janne Ahola (s.1984) on teoksen videosuunnittelija. Hän on helsinkiläinen videotaiteilija. Ahola on työskennellyt laaja-alaisesti digitaalisen taiteen parissa ja kuluneen vuosikymmenen aikana toteuttanut lukuisia projection mapping -tekniikkaan nojaavia teoksia niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.
  • Teoksen musiikin on säveltänyt Tommi Toivonen. Toivonen (s. 1981) on Helsingissä asuva muusikko, äänisuunnittelija ja mediataitelija.
  • Valosuunnittelusta vastaa Sami Rautaneva (s.1970). Hän on tehnyt pitkän ja ansioituneen uran muun muassa Tampereen Työväen Teatterin suunnittelijana. Rautaneva asuu ja työskentelee Lempäälässä.

Palaa otsikoihin