kokous2

Yhteinen kirkkoneuvosto johtaa, valmistelee ja esittelee

Yhteinen kirkkoneuvosto (YKN) on yhteisen kirkkovaltuuston alainen valmistelu-, toimeenpano- ja hallintoelin. Tampereella siihen kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 9 jäsentä.

Yhteisen kirkkoneuvoston tehtäviä ovat:

• johtaa seurakuntayhtymän hallintoa, taloutta ja omaisuuden hoitoa
  • johtaa ja edistää seurakuntien yhteisiä tehtäviä ja viestintää
  • valmistella yhteisessä kirkkovaltuustossa käsiteltävät asiat
  • valvoa yhteisen kirkkovaltuuston päätösten laillisuutta ja huolehtia kirkkovaltuuston päätösten täytäntöönpanosta
  • myöntää hakemuksesta vapautus kirkollisverosta
  • valvoa seurakuntayhtymän etua, edustaa seurakuntayhtymää sekä tehdä sen puolesta sopimukset ja muut oikeustoimet
  • yhteisen kirkkoneuvoston valtaa on ohjesäännöllä siirretty myös johtokunnille ja seurakuntayhtymän johtaville viranhaltijoille.

Kokoukset

• kokoontuu pääsääntöisesti joka kolmas viikko kesäkuukausia lukuun ottamatta
  • kokoukset eivät ole julkisia
  • kokouksiin voivat osallistua läsnäolo- ja puheoikeudella myös yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajat, kirkkoherrat ja yhteisten tehtävien johtajat/päälliköt
  • asioiden esittelijöinä toimivat hallintojohtaja ja kehitysjohtaja sekä yhteisten tehtävien johtajat/päälliköt oman työalansa asioissa

Pöytäkirjat ja esityslistat

Yhteisen kirkkoneuvoston esityslistat laitetaan seurakuntayhtymän internet-sivuille seuraavana päivänä siitä, kun ne on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille. Kaikki pöytäkirjat ovat luettavissa myös Seurakuntien talon 4. kerroksessa virastopäivinä kello 9-15. Käyntiosoite on Näsilinnankatu 26.

Yhteinen kirkkoneuvosto 2017-2018

Jäsenten vaali toimitetaan yhteisessä kirkkovaltuustossa sen ensimmäisen ja kolmannen vuoden tammikuussa.  Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi tuomiokapituli nimittää jonkun yhtymän seurakuntien kirkkoherroista.

Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii vuosina 2017-2018 Eteläisen seurakunnan kirkkoherra Jussi Mäkinen p. 050 554 2461 etunimi.sukunimi@evl.fi ja varapuheenjohtajana TTM, HTM Pekka Uusitalo.

Muut varsinaiset jäsenet:

• kehitysyhteistyöjohtaja, insinööri Asko Alajoki, 041 517 0646, asko.alajoki(at)om.org
  • teologian maisteri, lehtori Tiina Eskelinen
  • talousjohtaja Arto Kiiskinen
  • lähihoitaja Sirpa Koivisto, 040 583 3851, sirpa.koivisto(at)tampere.fi
  • kihlakunnan ulosottomies Liisa Lehtola
  • yliopettaja TtT Varpu Lipponen, varpu.lipponen(at)tamk.fi
  • työyhteisövalmentaja, työnohjaaja Mauri Poussa
  • TM, opettaja Marko Särkilahti
  • DI Matti Ilveskoski

Henkilökohtaiset varajäsenet:

• DI, opettaja Tero Arvonen,  (Mauri Poussan varajäsen)